NABLUS'TA SİYONİSTLERE AİT BİR ASKERİ NOKTADA PATLAMA OLDU

Dün (6 Haziran Pazartesi), işgal güçlerinin Batı Şeria'nın Nablus vilayetinin kuzeybatısında bulunan Burka köyü yakınındaki bir askeri noktasından büyük çapta duman bulutlarının yükseldiğinin gözlemlendiği haber verildi.   

Görüntülenme: 726 Tarih: 07 Haziran 2022 13:02
NABLUS'TA SİYONİSTLERE AİT BİR ASKERİ NOKTADA PATLAMA OLDU

Yerel kaynaklar, söz konusu duman bulutlarının askeri noktada meydana gelen büyük bir patlamadan kaynaklandığını ancak patlamanın sebebinin henüz bilinmediğini dile getirdi. Olay üzerine işgal güçlerinden kalabalık askeri birliklerin bölgeye toplandığının gözlemlendiğine dikkat çekildi. 

Burka köyü, yahudi yerleşimcilerin boşaltılan Homish yahudi yerleşim merkezine yeniden dönmek istemeleri ve bu yüzden şiddet eylemlerine başvurmaları sebebiyle 23 Aralık 2021 tarihinden bu yana gerginliklere ve zaman zaman da çatışmalara sahne oluyor.

Söz konusu olaylar sebebiyle işgal güçleri saldırgan yerleşimci çetelerini ve onların araçlarını korumaya almak amacıyla köy ve çevresindeki askeri varlıklarını artırdılar.

İşgal güçlerinin buraya yığın yapmaları ve yerleşimci çetelerin de köy ahalisine saldırılar düzenlemesi sebebiyle sosyal medyada Burka ahalisiyle dayanışma amacıyla kampanyalar düzenlendi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar