OCHA: İSRAİL 5 AY İÇERİSİNDE BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE 300 BİNA YIKTI

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi OCHA tarafından bugün (6 Haziran Pazartesi) yapılan açıklamada İsrail işgal güçlerinin bu yılın başından itibaren Batı Şeria ve Kudüs'te 300 bina yıktığını duyurdu.  

Görüntülenme: 849 Tarih: 06 Haziran 2022 16:13
OCHA: İSRAİL 5 AY İÇERİSİNDE BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE 300 BİNA YIKTI

OCHA'nın konuyla ilgili olarak hazırladığı raporda işgal rejiminin Batı Şeria ve Kudüs'te, özellikle de C kategorisindeki bölgelerde sürdürdüğü yıkım faaliyetlerinin tehlikesi üzerinde duruldu. 

Raporda, son olarak da Kudüs'ün doğu kesiminde yer alan Silvan semtinin Vadi Kaddum Mahallesi'nde 12 daireden oluşan bir binanın yıkım tehdidiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekildi. Raporda bu binanın yıkılması durumunda 32 ergin kişinin ve 42 çocuğun evsiz kalacağı hatırlatıldı. Ayrıca bu binada oturan iki ailenin iki yıl önce evlerinin yıkılması sonucu buraya yerleştikleri ve bu süre içinde ikinci kez evlerinin yıkılmış olacağı ifade edildi. 

Bugün öğleden önce işgal belediyesinden bazı elemanların işgal polisinin himayesinde Silvan semtindeki söz konusu binaya gelip ölçüm aldıkları haber verilmişti. 

Raporda işgal rejiminin bütün bu binaları yıkmada birinci derecede "ruhsatsız" olması gerekçesini kullandığına, oysa Filistinlilerin işgal rejiminden inşaat ruhsatı almalarının bütünüyle imkansız olduğuna vurgu yapıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar