REŞİDE TULEYB İSRAİLLİLERİN ABD'YE VİZESİZ GİRMELERİNE İMKAN SAĞLAYACAK DÜZENLEMEYE KARŞI ÇIKIYOR

ABD Kongresi'nin Filistin asıllı ve Demokrat Partili üyesi Reşide Tuleyb, ABD Başkanı Joe Biden'dan, İsrail işgal devleti "vatandaşlarının" ABD'ye vizesiz olarak girmelerine izin verilmesi için yürüttüğü çalışmalara muvafakat edilmemesini ve bu konudaki taleplerinin yerine getirilmemesini istedi.  

Görüntülenme: 675 Tarih: 04 Haziran 2022 12:20
REŞİDE TULEYB İSRAİLLİLERİN ABD'YE VİZESİZ GİRMELERİNE İMKAN SAĞLAYACAK DÜZENLEMEYE KARŞI ÇIKIYOR

Tuleyb ayrıca, İsrail'in Filistin asıllı Amerikan vatandaşlarının kendi öz vatanlarına ziyarette bulunabilmelerini zorlaştırmak için birtakım şartlar ileri sürülmesine dair çalışmalarının reddedilmesi için de imza toplanmasını istedi.

Basın yayın organlarına konuşan Amerikalı aktivistlerin verdiği bilgilere göre, hazırlanan dilekçe için imza süreci 6 Haziran Pazartesi günü tamamlanarak, dilekçe yetkili organlara takdim edilecek.

İsrail işgal rejiminin, Filistin asıllı Amerikan vatandaşlarının kendi öz yurtlarını ziyaret etmelerinin ve ailelerini bütünleştirmelerinin zorlaştırılması için birtakım şartlar ileri sürülmesi amacıyla çalışmalar yürüttüğüne dikkat çekildi.

İsrail işgal rejiminin buna ek olarak Filistin Yönetimi'ne bağlı üniversitelerde tahsil görecek yabancı öğrencilerin sayısının da oldukça sınırlandırılması yönünde çalışmalar yürüttüğü dile getirildi. 

Geçtiğimiz günlerde Amerika'daki İsrail lobisinin adamlarından ve aynı zamanda bu lobi için en büyük bağışlarda bulunan kişilerden olan Daniel Loeb isimli yahudi iş adamının, ABD Temsilciler Meclisi üyesi Filistin asıllı politikacı Reşide Tuleyb'in gelecek seçimlerde aday gösterilmesini önlemek için milyonlarca dolara varan miktarlarda para tahsis ettiği açıklanmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar