İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'TE YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

İşgal rejiminin sözde Planlama ve İnşaat Yerel Komitesi dün (3 Haziran Cuma) işgal altındaki Kudüs'e 820 adet yeni yerleşim birimi inşa edilmesi projesini onayladı. Bu projenin Eski Kudüs'ün güneyindeki iki beldeyle ilgili inşaat projelerinin bir parçasını oluşturduğu ifade edildi. 

Görüntülenme: 862 Tarih: 04 Haziran 2022 18:53
İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'TE YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

İşgal rejiminin Kudüs Belediyesi'nin internet sitesinde projenin iki aşamalı olarak uygulamaya geçirileceği belirtildi. Buna göre birinci aşamada Osmanlı Tren İstasyonu çevresine 130 yerleşim birimi inşa edilecek. İkinci aşamada ise Kudüs ile Batı Şeria'yı birbirinden ayıran hattın iptal edilmesi planı çerçevesinde Yeşil Hat (El-Velice - El-Katmun) paralelinde 490 yerleşim birimi inşa edilecek. Bu doğrultuda bölgedeki mevcut yahudi yerleşim bölgeleri de genişletilecek. 

İşgal belediyesinin Kudüs-Yafa arasındaki tren yolu üzerinde bulunan Osmanlı Tren İstasyonu'nun büyük bir bölümünü yıktığına, diğer kısmını da yerleşim alanına çevirdiğine dikkat çekildi.

Kudüs'ün güneyine 820 yeni yerleşim birimi inşa edilmesi projesinin yahudi yerleşimci sayısını artırma ve Yeşil Hat'tı ortadan kaldırma projelerinin üçüncüsü olduğu belirtildi. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail işgal rejiminin Kudüs'ü ele geçirme amaçlı, 820 yeni yerleşim birimi inşa projesini onaylamasını kınadı. 

Hamas, Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında bu projenin işgal rejiminin Kudüs üzerinde egemenliğini sağlamlaştırma ve buranın tarihi kimliğini değiştirerek yahudileştirme amaçlı sonuç getirmeyecek bir çaba olduğunu dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar