HUSAM BEDRAN'DAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro üyesi Husam Bedran, Batı Şeria bölgesinin işgalciye karşı doğrudan ve kapsamlı bir direnişe doğru gittiğine dikkat çekti. 

Görüntülenme: 719 Tarih: 04 Haziran 2022 17:58
HUSAM BEDRAN'DAN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

Konunun bir zaman ve birikim meselesi olduğunu belirten Bedran, işgale karşı kitlesel ve silahlı direnişte gelişme olduğunu ve birikimin oluştuğunu vurguladı. 

Bedran açıklamasında; "Biz bugün, işgal güçlerinin Batı Şeria'nın hiçbir bölgesine, ahalinin tepkisine maruz kalmadan ve çatışmalara girmeden müdahale etme gücünün olmadığını, bütün çatışmalarda da işgalcilerin saflarında yaralanmalar olduğunu söyleyebiliriz." dedi. 

Bedran, Bayrak Yürüyüşü münasebetiyle Kudüs'te ortaya çıkan manzaraların bütün dünyaya işgal rejiminin bu şehir üzerinde egemenliğe sahip olmadığını ilan ettiğini, çünkü işgal rejiminin böyle bir yürüyüşün gerçekleştirilmesini güvenceye alabilmek için çok sayıda güvenlik görevlisini oraya yığmak zorunda kaldığını ifade etti. 

Bedran, Filistin medyasının Kudüs'ten yansıttığı manzaraların işgal rejiminin buradaki hakimiyetinin çalkantıda olduğunu gözler önüne serdiğine dikkat çekti.

Bedran direnişin görüşünün açık ve hikmetli olduğunu, Batı Şeria ve Kudüs'te de işgale karşı mücadelenin sürdüğünü vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar