SİYONİST GÜÇLER GUFRAN VERASİNE'NİN CENAZE MERASİMİNE KATILAN HALKA SALDIRDI

 

Görüntülenme: 802 Tarih: 02 Haziran 2022 18:33
SİYONİST GÜÇLER GUFRAN VERASİNE'NİN CENAZE MERASİMİNE KATILAN HALKA SALDIRDI

Bugün (1 Haziran Çarşamba) sabah, İsrail işgal güçleri tarafından Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil'in kuzeyindeki El-Arub mülteci kampının girişinde, işgalci askerlere yönelik bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla 31 yaşında şehit edilen, gazeteci ve özgürleştirilmiş eski esirlerden Gufran Verasine isimli genç kızın cenaze töreni öğle saatlerinde büyük bir kalabalığın katılımıyla düzenlendi. 

Cenaze töreni, El-Halil'deki Halk Hastanesi'nin önünde başladı. Cenaze buradan alındıktan sonra El-Arub mülteci kampına getirildi. Burada aile efradının ve yakınlarının son kez görmesinin ardından, cenaze namazı kılındı ve ardından toprağa verildi. 

İşgal güçlerinin cenaze törenini engellemek amacıyla El-Arub mülteci kampının girişini doldurdukları ve girişi demir bariyerle kapattıkları, törene katılanların üzerine de gaz bombaları attıkları belirtildi. Törene katılan gençler işgal güçlerinin tüm engellemelerine rağmen demir bariyerleri geçerek cenazeyi kapıdan geçirmeyi başardı. 

İşgal güçlerinin ayrıca şehit ailesinin evinin önünde toplanmak isteyen kalabalığa da saldırdığı ve üzerlerine gaz bombaları attıkları ifade edildi. 

Törene katılanlar şehit genç kızın intikamının alınmasını ve işgale karşı direnişin artırılmasını isteyen sloganlar attılar.

Şehit Verasine 2014 yılında El-Halil Üniversitesi'nin İletişim Fakültesi'nden mezun olmuş, muhtelif yerel radyolarda spiker olarak çalışmış, bu yılın başında hapse atılmış ve üç ay hapiste kaldıktan sonra Nisan ayının başında serbest bırakılmıştı. 

İşgal güçleri Batı Şeria ve Kudüs'te şimdiye kadar pek çok Filistinliyi eylem teşebbüsünde bulunma iddiasıyla şehit etti.

İşgal rejimi yasalarına göre işgalci askerlerin bir Filistinlinin eylem teşebbüsünde bulunacağından şüphelenmeleri durumunda ona silahla saldırma yetkileri bulunuyor. Bu yüzden bazen bir işgalci asker bir Filistinliyi keyfi bir şekilde öldürdüğünde, "elini cebine götürdü, ben de bıçak çıkaracağından şüphelendim" diye savunmada bulunarak cezadan muaf tutulabiliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar