CENİN'DE FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİLER SİYONİST ASKERLERİN SALDIRISINI PÜSKÜRTTÜ

Bugün (27 Mayıs Cuma) sabahın erken saatlerinde, Cenin Mülteci Kampı'na işgal güçlerinin düzenlediği baskın esnasında direnişçiler de onlara karşı kararlı bir şekilde mücadele etti.  

Görüntülenme: 646 Tarih: 27 Mayıs 2022 23:47
CENİN'DE FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİLER SİYONİST ASKERLERİN SALDIRISINI PÜSKÜRTTÜ

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal ordusundan kalabalık bir birlik Cenin'e ve mülteci kampına geceden baskın düzenledi. Onların baskınlarına gençler hemen karşı durdu ve hızlı bir şekilde çatışmalar patlak verdi. 

Direniş güçlerinin, Nasıra Caddesi'nden giriş yapmaya çalışan işgal birliklerine silahla karşılık verdikleri belirtildi. 

Çatışmalardan sonra işgal güçlerinin herhangi bir kişiyi esir edemeden şehrin kuzeyindeki El-Celeme askeri kontrol noktasına çekilmek zorunda kaldıkları ifade edildi. 

Ancak işgal güçlerinin Eski Kudüs'te şafak vaktinde düzenledikleri baskınlarda üç Filistinli genci gözaltına aldıkları haber verildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri bölgede yaptıkları arama çalışmaları esnasında Yezin El-Hirbavi ve Hamza El-Culani isimli gençleri, Silvan semtindeki Vadi Hilve Mahallesi'nde de Yezin Sayyam isimli bir genci evine baskın düzenleyerek gözaltına aldılar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar