NABLUS'TA FİLİSTİNLİ BİR ÇOCUK ŞEHİT OLDU

Bu gece (25 Mayıs Çarşamba), işgal güçlerinin, bazı yahudi yerleşimcilerin, Yusuf'un Kabri olarak isimlendirilen türbeye düzenleyecekleri baskını güvenceye almak amacıyla Nablus'a yaptıkları baskın esnasında çıkan çatışmalarda bir çocuk şehit oldu 75 kişi de yaralandı.  

Görüntülenme: 695 Tarih: 25 Mayıs 2022 14:21
NABLUS'TA FİLİSTİNLİ BİR ÇOCUK ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın olayların başlamasından bir süre sonra yaptığı açıklamada Gays Refik Yamin isimli 16 yaşında bir çocuğun aldığı ağır yaraların tesiriyle hayatını kaybettiği duyuruldu. Çocuğun Nablus'taki Yusuf'un Kabri civarında işgal güçlerinin düzenlediği saldırıda başından gerçek mermiyle yaralandığı, sonra Rividya Hastanesi'ne kaldırıldığı, doktorların tüm çabalarına rağmen kısa süre içinde hayatını kaybettiği belirtildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri dün akşamdan itibaren bölgeye, beraberlerinde bir askeri buldozer de bulunarak 30 araçla baskın düzenlediler. Baskın esnasında etrafa yağmur gibi mermi yağdırdıkları, ses ve göz yaşartıcı gaz bombaları attıkları ifade edildi. 

İşgalcilerin baskınları üzerine, onların askeri araçlarının yollarını kesmek amacıyla, Amman Caddesi'ni araba lastikleriyle ve kaya parçalarıyla kapatan Filistinli gençlerle aralarında çatışma çıktı. Çatışmaların gece geç saatlere kadar sürdüğü ifade edildi. 

Kızılay'ın Nablus teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, ekiplerinin 75 yaralıya müdahale ettikleri, içlerinde kafadan yaralananların ve durumları ağır olanların da bulunduğu belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar