GASIP İSRAİL HZ İBRAHİM CAMİİ'NİN YAPISINI DEĞİŞTİRİYOR

İsrail işgal rejimi elemanlarının bugün (23 Mayıs Pazartesi) sabah Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil şehrinde bulunan Hz. İbrahim Camisi'nde, yahudilere tahsis edilen kısma inşa edilen asansör projesini tamamlamak ve çevre düzenlemesi yapmak amacıyla merdivenleri kırarak daraltmaya başladığı haber verildi.  

Görüntülenme: 782 Tarih: 23 Mayıs 2022 05:33
GASIP İSRAİL HZ İBRAHİM CAMİİ'NİN YAPISINI DEĞİŞTİRİYOR

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal görevlileri, yahudilere tahsis edilen kısım için inşa edilen elektrikli asansör projesinin tamamlanması ve onun için kullanılacak alanı düzenlemek amacıyla caminin tarihi merdivenlerinin basamaklarından bazılarını kırarak daraltmaya başladı. 

İşgal yönetimi, yahudilerin kendilerine tahsis edilen kısma çıkmalarını kolaylaştırmak için Filistin halkının itirazına ve caminin tarihi şeklini bozmasına rağmen bir asansör projesini devreye sokmuş ve bu proje için 2 milyon şekel (9,5 milyon Tl'ye yakın) bütçe tahsis etmişti. 

İşgalcilerin asansör projesi bahanesiyle caminin çevresinde de tarihi şekline büyük zarar veren önemli değişiklikler yaptıkları ve bu yolla yahudileştirme faaliyetlerini genişletmeyi amaçladıkları dile getirildi. Bu projelerle aynı zamanda El-Halil Belediyesi'nin camiyle ilgili plan-proje yetkilerini elinden almak istedikleri düşünülüyor.

Filistinlilerin, asansör projesinin durdurulması için yaptıkları başvuruyu işgal mahkemesi Nisan 2021'de reddetmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar