SİYONİST İŞGALCİLER KUSRA'DA FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

İsrail işgal güçleri tarafından özellikle himaye edilen ve bir tür gerilla gücü gibi kullanılan yahudi yerleşimci terör çetelerinin Nablus'un güneyindeki Kusra kasabasına dün (22 Mayıs Pazar) düzenlediği baskında onlarca Filistinlinin yaralandığı haber verildi.  

Görüntülenme: 932 Tarih: 23 Mayıs 2022 22:55
SİYONİST İŞGALCİLER KUSRA'DA FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde fanatik yerleşimcilerin, kasabanın güney kesiminde 18 yaşından küçük iki çocuğu şiddetle darp ettikleri ve onlardan birini rehin alarak Magdolim yahudi yerleşim merkezinin içine soktukları ifade edildi. 

Yerleşimci terör çetelerinin düzenlediği baskın üzerine bölge ahalisiyle aralarında şiddetli çatışmalar çıktı ve işgal güçleri de olaylara müdahale ederken, baskın düzenleyen terör çetelerine engel olmak yerine, onların baskınlarına karşı duran Filistinlilere saldırdı. İşgal güçlerinin bu saldırıda attığı kauçuk kaplamalı mermilerle 18 Filistinlinin yaralandığı haber verildi. Ayrıca onlarca kişinin de atılan gaz bombalarından etkilendiği, bazılarının nefes alma krizleri yaşadığı, bazılarının da vücutlarında yanıklar oluştuğu belirtildi. 

İşgalci fanatiklerin rehin alıp yerleşim merkezinin içine götürdüğü çocuk daha sonra Kızılay görevlilerinin girişimleriyle kurtarılıp tedavi için Rividya Hastanesi'ne götürüldü. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar