FİLİSTİNLİ AKTİVİSTLERDEN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Filistinli aktivistler, yahudi yerleşimcilerin düzenlemeyi planladığı "Bayrak Yürüyüşü"nün önlenmesi amacıyla gelecek pazar günü (29 Mayıs), "Sizin Bayraklarınız Yükselmeyecek Şafağı" programına iştirak edilmesi çağrıları yaptı.  

Görüntülenme: 975 Tarih: 23 Mayıs 2022 05:02
FİLİSTİNLİ AKTİVİSTLERDEN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Aktivistler, yerleşimcilerin Bayrak Yürüyüşü'nün engellenebilmesi için, "Sizin Bayraklarınız Yükselmeyecek Şafağı"nda sabah namazından sonra da Mescidi Aksa'da kalınması ve burada kuşluk (duha) namazları kılınması çağrıları yaptı. 

Bu arada İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro üyesi Harun Nasıruddin, Bayrak Yürüyüşü'nün düzenlenmesinde ısrar edilmesinin yangının üzerine benzin dökmek anlamına geleceğini hatırlatarak böyle bir tahrikten doğacak tüm olumsuz sonuçların sorumluluğunun işgal rejiminin yetkililerinde olduğunu hatırlattı. 

İsrail işgal yönetiminin Kamu Güvenliği Bakanı Omer Barlev'in 18 Mayıs tarihinde aldığı kararla, fanatik yahudilerin, her yıl Kudüs'ün işgal edilmesinin yahudi takvimine göre yıl dönümüne tekabül eden tarihte düzenledikleri, bu yıl da 29 Mayıs'ta düzenlemeyi planladıkları Bayrak Yürüyüşü'nün Babu'l-Amud (Şam Kapısı) dahil Eski Kudüs'ün muhtelif semtlerinden geçmesine onay verildiğini duyurmuştu.

Barlev'in bu kararının aşırı siyonist fanatik yahudi yerleşimci örgütlerinden Lehava'nın lideri Bentzi Gopstein, müntesiplerinden Mayıs ayı sonunda Eski Kudüs sınırları içinde düzenlenmesi planlanan yıllık Bayrak Yürüyüşü'ne katılmalarını istemesinden ve Mescidi Aksa'nın sahası içinde yer alan Kubbetu's-Sahra'nın yıkılması yönünde çağrılar yapmasından hemen sonra gelmesi dikkat çekti.

Gopstein'in yaptığı çağrılar, söz konusu yürüyüşün amacının tahrik ve şiddet olduğunu gözler önüne serdiği halde işgal hükümetindeki bakan yine yürüyüşün Eski Kudüs'ten geçmesine izin vermişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar