17 YAŞINDAKİ ŞEHİT EMCED EL FAYİD İNTİKAM YEMİNLERİYLE HAKK'A UĞURLANDI

Bu gece (21 Mayıs Cumartesi) İsrail işgal güçlerinin Cenin'e ve mülteci kampına düzenlediği baskın esnasında meydana gelen çatışmada şehit edilen 17 yaşındaki direnişçi Emced El-Fayid için Cenin'de büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze töreni düzenlendi.  

Görüntülenme: 665 Tarih: 22 Mayıs 2022 12:11
17 YAŞINDAKİ ŞEHİT EMCED EL FAYİD İNTİKAM YEMİNLERİYLE HAKK'A UĞURLANDI

Törene katılanlar şehitlerin intikamının alınmasını isteyen sloganlar attı ve işgale karşı sürdürülen silahlı direnişe destek verilmesini isteyen pankartlar taşıdılar. 

Cenin'in caddelerinde dolaşan kalabalık Filistin'deki muhtelif direniş hareketlerinin bayraklarını taşıdı. 

Ayrıca Cenin'de Emced El-Hayid'in şehit edilmesini protesto amacıyla ve yas için bir günlük boykot ilan edildiği haber verildi. 

İşgal güçlerinin gece geç saatlerde başlattığı saldırıda Emced El-Fayid şehit edilirken biri ağır iki kişi de yaralanmıştı.

İşgal güçlerinin düzenlediği baskın Hayfa Caddesi civarında çatışmalara neden oldu. Gençlerin Hayfa Caddesi'nde onların önlerini kesmesi üzerine işgal güçleri de gençlerin üzerine yoğun bir şekilde ateş etmeye başladı. 

Şehit Emced El-Fayid'in 2002 yılının Nisan ayında işgal güçlerinin Cenin baskınları esnasında onlara pusu kurarak şehit olan Emced ve Muhammed El-Fayid isimli kardeşlerin, kardeşlerinin oğlu olduğu belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar