AHMED BAHR'DAN VENEZUELA'YA TEŞEKKÜR

Filistin Meclis Başkanı Yardımcısı Ahmed Bahr, Venezuela parlamentosunun, Nekbe'nin 74. yıl dönümü münasebetiyle "Filistin Halkıyla ve Devletiyle Dayanışma Anlaşması" teklifini ittifakla kabul etmesini büyük bir takdirle karşıladıklarını dile getirdi.  

Görüntülenme: 1009 Tarih: 22 Mayıs 2022 04:29
AHMED BAHR'DAN VENEZUELA'YA TEŞEKKÜR

Bahr bugün (21 Mayıs Cumartesi) yaptığı basın açıklamasında, Venezuela parlamentosunun Filistin davasının yararına olacak bir teklifi kabul etmesinin dünyanın özgür insanlarının ve bu arada Venezuela halkının Filistin'in hakkına destek verdiklerinin bir ifadesi olduğunu ifade etti. 

Bahr, uluslararası düzeyde parlamentoların ortaya koyduğu bu tür tavırların ve aldığı kararların İsrail işgal rejimini yalnızlaştırdığını ve onun 1948'den beri Filistin halkına yönelik işlediği savaş suçlarından dolayı Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasının da önünü açtığını vurguladı. 

Bahr, diğer dünya ülkelerinin parlamentolarını da Venezuala parlamentosunun bu takdire değer tavrını örnek almaya ve Filistin halkının haklı davasına destek veren, işgale terörüne karşı duran benzer kararlar almaya çağırdı. 

Venezuela parlamentosundaki Filistin Dostluk Gurubu'nun Nekbe'nin 74. yıl dönümü münasebetiyle sunduğu karar teklifinde, siyonistlerin yaptıkları, açık bir şekilde Filistinlilerin topraklarını çalmak ve Filistin halkına karşı işlenmiş bir insanlık suçu olarak nitelendiriliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar