KORSAN İSRAİL GÜÇLERİ BİRZEİT ÜNİVERSİTESİNDE TERÖR ESTİRDİ

İsrail işgal güçleri, Birzeit Üniversitesi'nde Öğrenci Meclisi üyeleri seçiminin arefesinde, dün (17 Mayıs Salı) akşam, Birzeit Üniversitesi İslami Grubu liderlerinden 8 kişiyi gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 636 Tarih: 18 Mayıs 2022 19:35
KORSAN İSRAİL GÜÇLERİ BİRZEİT ÜNİVERSİTESİNDE TERÖR ESTİRDİ

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre, işgal rejiminin Musta'rabin olarak isimlendirilen ve Arap kıyafetleri giyerek kendilerini kamufle eden özel birliklerinden bir ekip Ramallah'taki Devra El-Kara' köyüne sızarak Birzeit Üniversitesi İslami Grubu yöneticilerinden bazı öğrencileri gözaltına aldı. 

Esirler İletişim Bürosu tarafından yapılan açıklamada işgal güçlerinden bir ekibin Birzeit Üniversitesi İslami Grubu yöneticilerinden 8 kişiyi Devra El-Kara' köyünde yer alan bir evden gözaltına aldığını açıkladı.

Söz konusu baskından önce de öğrencilerin ailelerine, çocuklarının bugün yapılacak Öğrenci Meclisi seçimlerinde aday olmamaları için uyarı mektupları gönderildiğine dikkat çekildi.

Dün sabah Öğrenci Meclisi aday listeleri arasında seçim münazarası yapılmış ve her bir liste üniversitedeki öğrenci organizasyonları için ne gibi planları olduğu hakkında bilgilendirme yapmıştı.Seçim propaganda çalışmaları da pazartesi sabahı başlatılmıştı. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) işgalcilerin, Birzeit Üniversitesi İslami Grubu liderlerinin gözaltına alınmasını kınarken, üniversitedeki İslami Grup da olayla ilgili açıklama yaparak işgalcilerin bu tutumunun kendilerinin azmini kıramayacağını vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar