SİYONİST ASKERLER KUDÜS'TE FİLİSTİNLİ BİR ÇOCUĞU ESİR ALDI

İsrail işgal polisi bugün (18 Mayıs Çarşamba), işgal altındaki Kudüs'ün Beytu Hanina kasabasının ahalisinden olan 15 yaşında bir çocuğu, dün okulundaki iki danışmana işgalci askerlere ve yahudi yerleşimcilere saldırıda bulunma düşüncesinde olduğunu söylediği iddiasıyla gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 820 Tarih: 18 Mayıs 2022 16:15
SİYONİST ASKERLER KUDÜS'TE FİLİSTİNLİ BİR ÇOCUĞU ESİR ALDI

Siyonistlere ait bir haber sitesinin işgal rejiminin güvenlik kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre, işgal polisi çocuğun niyetini belli etmesinden sonra onun hakkında bir soruşturma başlattı. Bu yolla çocuğun yeri tespit edildi ve polis komiserleri tarafından gözaltına alındı. 

Aynı haber sitesinde polisin çocuğu bugün mahkemeye çıkarıp hakkındaki soruşturmanın devamı için gözaltı süresinin uzatılmasını isteyeceği belirtildi. 

İşgal rejimi daha önce de birçok Filistinli çocuğu, fiili herhangi bir gerekçeye dayanmadan böyle "niyet beyanı" suçlamaları ile gözaltına almışlardı. Çocuklar polis veya istihbarat merkezlerindeki sorgulama esnasında korkunç işkencelere maruz bırakılarak kendilerine yöneltilen ithamları kabul etmeye zorlanıyorlar. Bazen de çocukları aile fertleri ve yakın çevreleri hakkında bilgi vermeye zorlamak amacıyla bu tür ithamlarla gözaltına alarak işkenceye maruz bırakıyorlar. Çünkü İsrail yasaları işgal rejiminin iç istihbarat teşkilatı durumundaki Şabak tarafından Filistinlilere işkence yapılmasına izin veriyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar