KORSAN İSRAİL'İN CENİN PLANI İFŞA OLDU

Siyonistlere ait Kanal 12 televizyonunun bugün (17 Mayıs Salı) yayınladığı habere göre İsrail işgal ordusu, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin bölgesinde yeniden savaş uçaklarıyla ve helikopterleriyle hava saldırıları düzenlemek suretiyle cinayetler gerçekleştirme uygulamasına dönme işini değerlendiriyor.  

Görüntülenme: 640 Tarih: 17 Mayıs 2022 21:18
KORSAN İSRAİL'İN CENİN PLANI İFŞA OLDU

Kanalın değerlendirmesine göre işgal devleti bu tür saldırıları ve bu yolla cinayetler gerçekleştirme yönetimini özellikle İkinci İntifada döneminde yoğun bir şekilde uygulamış, ancak bazı patlamalara neden olabileceği işaretleri alması üzerine ara vermişti. 

Kanal 12, işgal ordusunun Cenin'de gidişatı kontrol altına almak için savaş helikopterleri ve türünü belirtmediği başka hava araçları kullanarak yeniden hava saldırıları düzenlemek suretiyle cinayetler işlemeyi planladığına dikkat çekti.

Değerlendirmede son olarak işgal rejiminin seçkin bir gücünü oluşturan Yamam Birlikleri'ne mensup bir subayının Cenin'de katledildiği ve işgal rejiminin buradaki direniş karşısında artık iyice zorlanmaya başladığı dile getirildi. 

İşgal güçlerinin daha önce "nokta atışı" adı verilen bu tür hava saldırılarında, Hamas'ın kurucu lideri Şeyh Ahmed Yasin, yine Hamas liderlerinden Abdülaziz Rantisi ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi lideri Ebu Ali Mustafa gibi önemli şahsiyetler başta olmak üzere Filistin davasının birçok ileri gelen lideri ve dava önderi şehit edilmişti. Ancak bütün bu saldırılar ve cinayetler karşısında gerçekleştirilen intikam eylemlerinde işgal rejimi de çok ağır bedeller ödemek zorunda kaldığından daha sonra bu tür "nokta atışı" saldırılarına ara vermek zorunda kalmıştı. 

Ahmed Yasin'in ve Rantisi'nin şehit edilmesine karşı gerçekleştirilen intikam eylemlerinde onlarca işgalci asker öldürülürken, Ebu Ali Mustafa'nın intikamı için düzenlenen eylemlerden birinde işgal rejiminin aşırı siyonist Turizm Bakanı Revaham Zeevi öldürülmüştü. O yüzden işgalcinin aynı cinayetlere geri dönmesi durumunda direnişin yine ağır bedeller ödetebileceği tahmin ediliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar