ŞEYH İSMAİL NEVAHİDA'DAN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA ÖNEMLİ ÇAĞRI

 

Görüntülenme: 1201 Tarih: 07 Mayıs 2022 07:01
ŞEYH İSMAİL NEVAHİDA'DAN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA ÖNEMLİ ÇAĞRI

Siyonist işgal güçlerinin, Mescidi Aksa'yı paylaştırma planına zemin hazırlamak amacıyla fanatik yahudilerin buraya baskınlar düzenlemelerini kolaylaştırma çabalarına karşı Filistin halkının bu kutsal mekana sahip çıkma ve işgalcilerin planlarının önünü kesme çabaları da artıyor. 

Bugün (6 Mayıs) Cuma namazında Mescidi Aksa'da yine büyük bir kalabalık toplandı ve on binlerce kişi Cuma namazını burada eda etti. 

Mescidi Aksa'da Cuma hutbesini okuyan Şeyh İsmail Nevahida, bugün dini ve tarihi kimliğine yönelik olarak ciddi tehditlerle karşı karşıya olan Kudüs'e ve Resulullah (s,a,s,)'ın isra mekanı olan, son zamanlarda da peş peşe baskınlara maruz kalan Mescidi Aksa'ya sahip çıkılması için Arap dünyasında ve tüm İslam aleminde safların daha da sağlamlaştırılması çağrısında bulundu. 

Nevahida, hutbesinde işgalin devam edemeyeceğini, onun yok olup gideceğini ve Kudüs üzerindeki karanlıkların da mutlaka dağılacağını vurguladı. 

Mescidi Aksa'nın hatibi hutbesinde; "Her ne kadar bazıları güneşin ışığını kapatmaya ve tarihi gerçekleri değiştirmeye çalışsalar da şimdiye kadar bunu başaramadıkları gibi bundan sonra da başaramayacaklardır. Filistinlilerin kararlı duruşu, haklarına sahip çıkmaları ve hiçbir taviz vermemeleri sayesinde onların çabaları boşa çıkarılacaktır. Bu, vaadinden dönmeyen Allah'ın vaadidir." dedi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar