MUSA EBU MERZUK MOSKOVA ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ

Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi ve Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Musa Ebu Merzuk, küresel dünya düzenindeki değişimin Filistin meselesine olumlu etki yapacağını söyledi. 

Görüntülenme: 644 Tarih: 07 Mayıs 2022 00:35
MUSA EBU MERZUK MOSKOVA ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ

Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi ve Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Musa Ebu Merzuk, Beyrut merkezli Al Akhbar gazetesine verdiği röportajda, son günlerde Moskova’ya gerçekleştirdiği ziyareti değerlendirerek, “Moskova temaslarında başta Kudüs olmak üzere bölgede büyük gerilimlere yol açabilecek tehlikeli provokasyonlar, Batı Şeria'daki İsrail sabotajı Gazze kuşatması ve bazı önemli uluslararası ve bölgesel konular ele alındı.” dedi.

Ebu Merzuk, “Küresel arenadaki güncel olaylar, dünya düzeninde yeni denklemlerin kurulmasına doğru ilerliyor. Bu, Batı'nın hegemonyasına karşı dünyanın mazlum halklarının lehine gerçek bir fırsattır.” açıklamasını yaptı

“Uluslararası düzenle ilgili değişiklikler İsrail rejimini zayıflatır.” ifadesini kullanan Musa Ebu Merzuk, küresel dünya düzenindeki değişimin Filistin meselesine olumlu etki yapacağını söyledi.

Mescid-i Aksa’nın Filistinliler için kırmızı bir çizgi olduğunu kaydeden üst düzey Hamas yetkilisi,  “İsrail'in Mescid-i Aksa'yı bölme planları veya Kudüs şehrini Yahudileştirme politikası müzakere konusu olamaz.” diye konuştu.

Filistin'deki İslami direniş hareketi Hamas’tan bir heyet, Rus yetkililerle görüşmelerde bulunmak üzere 4 Mayıs’ta Rusya’nın başkenti Moskova'ya gitti.

Filistin medyasına göre Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk başkanlığındaki heyet, Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve diğer yetkililerle bir dizi görüşme yaptı.
Merzuk'a, Fathi Hammad ve Hüssam Badran eşlik etti.

Geçen Aralık ayının sonunda, Hamas’tan bir heyet başkent Moskova'ya gitmiş ve Rus yetkililerle görüşmelerde bulunmuştu.

TESNİM HABER AJANSI

Yorumlar