SİYONİSTLERİN MESCİD-İ AKSA'YA YÖNELİK BASKINLARINA TEPKİLER SÜRÜYOR

 

Görüntülenme: 810 Tarih: 05 Mayıs 2022 13:05
SİYONİSTLERİN MESCİD-İ AKSA'YA YÖNELİK BASKINLARINA TEPKİLER SÜRÜYOR

İsrail işgal rejiminin, bugün (5 Mayıs Perşembe) fanatik yahudi cemaatlerinin Mescidi Aksa'ya girebilmelerini ve içinde ayin yapmalarını sağlamak amacıyla silahlı güçleriyle bu kutsal mekana baskın düzenlemesine, caminin içindeki insanlara gaz bombalarıyla ve mermilerle saldırmasına, onlarca kişiyi yaralamasına, onlarcasını da karga tulumba gözaltına almasına tepkiler sürüyor. 

Ürdün Dış İşleri Bakanlığı bugün yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaparak yahudi fanatiklerin, işgal polisinin himayesi altında Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemesini kınadı. 

Ürdün Dış İşleri Bakanlığı Sözcüsü Heysem Ebu'l-Ful yaptığı açıklamada Mescidi Aksa'nın 144 dönümlük tüm haremi şerifi ile Müslümanlara mahsus bir ibadet mekanı olduğunu hatırlattı. 

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki İslami Hareket'in liderlerinden ve Şeyh Raid Salah'ın yardımcısı Kemal El-Hatib de olaylar hakkındaki açıklamasında, işgal rejiminin 74 yıldan beri sürdürdüğü tüm çabalara rağmen Filistin halkını mukaddes mekanlarından koparmayı başaramadığını vurguladı. 

Hamas liderlerinden Mahmud Merdavi de Mescidi Aksa'daki hadiselerin devam etmesinin Naftali Bennett hükümetinin düşmesine sebep olabileceğini hatırlattı. Merdavi, Mescidi Aksa'daki direnişin yükselişte olduğunu ancak Bennett hükümetinin düşüşe gittiğini dile getirdi. 

Hamas liderlerinden Refet Nasif ise, Filistin halkını işgal rejiminin saldırılarının önüne geçmek ve Mescidi Aksa'yı savunmak için burada nöbet tutma eylemini sürdürmeye ve buraya gitmeye çağırdı. Nasif, böylece işgal rejiminin Mescidi Aksa'nın kırmızı çizgi olduğunu, burada öyle emrivaki ile herhangi bir planı uygulamaya geçirmenin mümkün olmadığını anlamak zorunda kalacağını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar