İSMAİL HENİYYE FİLİSTİNLİLERİN PLANINI AÇIKLADI

 

Görüntülenme: 714 Tarih: 05 Mayıs 2022 11:50
İSMAİL HENİYYE FİLİSTİNLİLERİN PLANINI AÇIKLADI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, bugün (5 Mayıs Perşembe) Mescidi Aksa'da yaşanan olayların, yaşananların herhangi bir olaya bağlı olmadığını, zaman ve mekan yönünden Filistin topraklarında devam edip giden bir savaşın parçası olduğunu ortaya koyduğuna dikkat çekti. 

Heniyye, Mescidi Aksa'da yaşanan olaylarla ilgili basın açıklamasında; "Şu anki amacımız İsrail işgal rejiminin Mescidi Aksa'yı zaman ve mekan yönünden paylaştırma planını boşa çıkarmaktır. Filistin'deki halkımız buna güç yetirecektir." ifadesini kullandı. 

Heniyye, Filistin halkının direnişin desteğiyle yaşattığı Aksa'da nöbet tutma faaliyetinin, Allah'ın izniyle buranın kimliğini değiştirme planını boşa çıkarabileceğini ve sonunda da işgalciyi Kudüs'ten ve bütün Filistin topraklarından atmayı başarabileceğini ifade etti. 

Heniyye, Mescidi Aksa'da nöbet tutan tüm murabıt kadınlara ve erkeklere selamlarını ileterek onların namazlarıyla ve tekbirleriyle bu mekanın İslam'a ait olduğunu iyice zihinlere işlediklerini vurguladı. 

İşgalci asker ve polislerin, yahudi yerleşimcilerin baskınlarına imkan sağlamak amacıyla bugün sabah Mescidi Aksa'ya düzenledikleri baskında onlarca kişi yaralanırken onlarcası da işgal polisi tarafından gözaltına alınmıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar