SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

 

Görüntülenme: 831 Tarih: 05 Mayıs 2022 01:34
SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Bugün (5 Mayıs Perşembe) sabah, siyonist işgal rejiminin sözde "Bağımsızlık Günü" kutlamaları bahanesiyle, fanatik yahudi yerleşimciler yine Mescidi Aksa'ya baskın düzenledi. Baskın düzenleyen yerleşimcileri İsrail işgal güçleri korudu ve onlara engel olmak için Mescidi Aksa'da gönüllü nöbet tutan ve kendilerine murabıt denilen Müslümanlara yoğun bir şekilde saldırdılar. Bu yüzden onlarca kişi yaralandı. Birçok kişi de işgal askerleri tarafından gözaltına alındı. 

Verilen bilgilere göre işgal rejimi polisleri Mescidi Aksa külliyesinin en büyük camisi durumundaki Kıble Camisi'ne girmeye çalıştı. O yüzden kapılarını kuşatıp içeriye yoğun bir şekilde gaz bombası attı, kauçuk kaplamaları mermilerle ve gerçek mermilerle saldırdılar. Saldırılar yüzünden onlarca kişi gaz bombalarından zarar görürken 12 kişi de mermiyle yaralandı.

İşgal polislerinin Kıble Camisi'nin içinden 10 murabıtı gözaltına aldığı bildirildi. Cezayir asıllı bir Fransa vatandaşının da işgalciler tarafından rehin alındığı belirtildi. 

İşgal rejimi, Ramazan'ın son on gününde ve bayram günlerinde yahudilerin Mescidi Aksa'ya baskınlarına izin verilmeyeceğini açıklamasından sonra bugün sabahtan itibaren tekrar izin verildiğini bildirmesi üzerine fanatik yahudi cemaatlerinin ileri gelenleri de bugün sabahtan itibaren işgal rejiminin sözde "Bağımsızlık Günü" kutlamalarını bahane ederek Mescidi Aksa baskınına katılmaya teşvik etmeye başlamışlardı. Bu çağrılar üzerine 599 yerleşimcinin ve sivil kıyafetli 15 işgal polisinin baskın düzenlediği belirtildi. 

Baskın düzenleyenlerden biri içeriye İsrail bayrağı sokarak Kattanin Kapısı'nın üzerine asmak istedi, ancak işgal polisi engel olarak onu gözaltına aldı. 

Filistin halkı ve direnişi işgal rejimini böyle bir baskına izin vermemesi için uyarmış ve bunun tehlikeli sonuçlara yol açabileceği hatırlatmasında bulunmuştu. Mescidi Aksa murabıtları da sabah saatlerinden itibaren fanatik yerleşimcilerin baskın planına karşı Mescidi Aksa'yı korumak için nöbet tutmaya başlamışlardı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar