SİYONİSTLER NABLUS'TA FİLİSTİNLİLERİN ZEYTİN AĞAÇLARINI SÖKTÜ

İşgal güçleri dün sabah , Ramazan Bayramının ilk günü, Nablus’a bağlı Duma köyünde Filistinlilere ait onlarca zeytin ağacını söktü. 

Görüntülenme: 733 Tarih: 03 Mayıs 2022 09:27
SİYONİSTLER NABLUS'TA FİLİSTİNLİLERİN ZEYTİN AĞAÇLARINI SÖKTÜ

Yerel kaynaklar, köy sakinleri bayram namazındayken işgal güçlerinin kepçelerle 120 zeytin ağacını söktüğünü ve taş sebilleri yıktığını söyledi.
 

İşgal güçleri neredeyse her gün Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskınlar düzenleyerek Filistinlilere ve mülklerine zarar veriyor, tarım arazilerini ve ağaçları tahrip ediyor.
 

İşgal güçleri himayesinde hareket eden Yahudi yerleşimci çeteleri de Batı Şeria’da terör estirmeye devam ediyor.

Yahudi yerleşimciler dün akşam Beytlahim’in güneydoğusundaki Tegu’ beldesi sakinlerinden iki kardeşi bir süre zorla alıkoydu.
 

Tegu’ Belediye Başkanı Teysir Ebu Mufrih, Yahudi yerleşimcilerin beldenin doğusundaki El-Bureyk bölgesinde zeytin ağaçlarını sulayan Münzir Ali Eş-Şair isimli gençle kardeşi Muhammed’i girmeleri ve çalışma yapmaları yasak alana girdikleri iddiasıyla ve silah zoruyla alıkoyduklarını bildirdi.
 

Ebu Mufrih, belediye görevlilerinin ve belde sakinlerinin iki kardeşe yardım için bölgeye gittiklerini fakat onların da işgal güçleri tarafından bir süre alıkonulduklarını, işgal güçlerinin daha sonra görevliler ve vatandaşlar ile iki kardeşi serbest bıraktığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar