3. ULUSLARARASI FİLİSTİN İNTİFADASI KONFERANSI TAHRAN'DA DÜZENLENDİ

3.Uluslararası Filistin İntifadası Konferansı, çeşitli ülkelerden Filistin alanında faaliyet gösteren kadın uzmanlar ve aktivistler, örgüt temsilcileri, Filistin alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Tahran'da yüz yüze ve video konferans şeklinde gerçekleştirildi. 

Görüntülenme: 1179 Tarih: 28 Nisan 2022 03:48
3. ULUSLARARASI FİLİSTİN İNTİFADASI KONFERANSI TAHRAN'DA DÜZENLENDİ

İran basınına göre; İran Kudüs Kadın Komitesi Başkanı Lale İftihari, toplantıda yaptığı açıklamada, "Dünya Kudüs Günü arifesinde Kudüs'ü ve Filistin halkını destekliyoruz" dedi.

İftihari, Kudüs Günü'nün öneminin çok büyük olduğunu vurgulayarak, ''İslam Devrimi'nin zaferinden altı ay sonra İmam Humeyni, Ramazan ayının son cumasını Kudüs Günü olarak nitelendirerek, tüm dünya insanlarını Filistin halkının haklarını desteklemeye çağırdı.'' dedi.

İftihari, Kudüs Günü'nün sadece Filistin'in günü değil, aynı zamanda İslam'ın ve Peygamber'in (S) günü olduğuna dikkat çekti.

Uluslararası konferansa katılan Hizbullah'ın Lübnan'daki eski genel sekreteri, şehit Abbas Musevi'nin kız kardeşi Hüda el Musevi de,  uluslararası konferansa katılarak gençliğin rolüne değinerek direniş gençliğinin özel ve yüksek bir statüye sahip olduğunu söyledi.

Musevi, kültürel saldırganlık çağında olduğumuzu ve gençlerin İslami kimliği savunmada uyanık olması gerektiğini söyledi.

Türkiye'den Fatma Betül Soyuz da konferansta Filistinli kadınların varlığına ve rolüne değinerek, konuşmasında Filistinli kadınların işgal altındaki topraklarını kurtarmak ve savunmak için askeri eğitim aldıklarını söyledi.

Soyuz, direnişin gençlerinin yetiştirilmesinde kadınlara büyük görev düştüğünü, kadınların Kudüs'ün kurtuluşu için her zaman erkeklerin yanında mücadele verdiğini ve savaştığını söyledi.

parstoday

Yorumlar