DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ETKİNLİKLERİNE KATILIM ÇAĞRISI

Dünya Kudüs Günü arifesinde Filistin İntifadasını Destekleme Uluslararası Konferansı Daimi Sekreterliği, İslami İran'ın tüm kahraman ve her zaman sahnedeki halkını, dünya parlamentolarının temsilcilerini, STK'ları ve özgürlük savaşçılarını Dünya Kudüs Günü'ne görkemli ve coşkulu bir şekilde katılmaya davet etti. 

Görüntülenme: 751 Tarih: 28 Nisan 2022 07:48
DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ETKİNLİKLERİNE KATILIM ÇAĞRISI

Ramazan ayının son cuması yani 29 Nisan Dünya Kudüs Günü'dür.

İRNA'ya göre, İran İslami Şura Meclisi, Filistin İntifadasını Destekleme Uluslararası Konferansı Daimi Sekreterliği,  yayınladığı bildiride, 41. Kudüs Günü yürüyüşünün arifesinde Filistinli gençlerin 1948'de işgal altındaki Filistin'de operasyonlar düzenlediğini belirterek, Filistin halkının, işgal altındaki toprakların kurtuluşu için savaştığını ve bazı Arap yöneticilerin ihanetine rağmen Filistin'in hala canlı olduğunu kanıtladığına dikkat çekti. 
Bildiride, ''Filistin halkının istikrarı ve direnişi, Siyonist rejimin ana destekçileri olarak ABD ve Avrupa'nın gücüne meydan okuyabildi ve terör rejimi İsrail ile ilişkileri normalleştirerek kendilerini güçlendireceklerini sanan halk karşıtı bazı rejimlerin de gerçek niyetlerini ortaya çıkardı.'' ifadesi yer aldı.

Filistin İntifadasını Destekleme Uluslararası Konferansı Daimi Sekreterliği, müslüman milletlerin birliğini desteklemek amacıyla bir kez daha İslami Şura Meclisi'ni, dünyayı ve sivil toplum kuruluşlarını terörist İsrail rejiminin saldırılarını kınamaya ve bu rejime baskı yapmaya ve Filistin halkını desteklemeye davet etti.

parstoday

Yorumlar