ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN FİLİSTİN ÇIKIŞI

Uluslararası Af Örgütü, Filistin'deki gelişmelere tepki göstererek İsrail'i apartheid rejimi olarak nitelendirdi ve bu rejimin Filistinlilere yönelik saldırılarına son vermesi çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 786 Tarih: 21 Nisan 2022 20:41
ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN FİLİSTİN ÇIKIŞI

İsrail'i bir apartheid devleti olarak nitelendiren Uluslararası Af Örgütü, Siyonist rejimin Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği katliam ve işkencenin ve onları haklarından yoksun bırakmasının insanlığa karşı bir suç olduğunu itiraf etti.

Bu örgüt twitter sayfasında şunları yazdı: ‘Apartheid rejimi sadece geçmişin bir parçası değildir. Bu, İsrail'de ve işgal altındaki Filistin topraklarında milyonlarca Filistinlinin tecrübe ettiği bir gerçektir ve bu, bugüne kadar da devam etmektedir.

Yargısız infaz, keyfi tutuklama, işkence ve toplu infaz konusundaki raporları takip ediyoruz.

Apartheid rejimi bir grubun hayatını diğerinin hayatından daha önemli görüyor ve İsrail, bu apartheid rejimini Filistinlileri öldürerek, onlara işkence ederek ve onları temel haklarından mahrum bırakarak sürdürüyor. Bu bir insanlık suçudur ve bitmelidir.’

Ramazan ayının başından bu yana İsrail güçleri Mescid-i Aksa'ya ve namaz kılan Filistinlilere saldırarak yüzlerce insanı yaraladı. Ayrıca direniş operasyonları sonucunda çok sayıda Filistinli genç şehit oldu.

rasthaber

Yorumlar