AZERBAYCANLI DİRENİŞÇİ ALİM HACI TALİH BAKIRZADE ZİNDANDAN FİLİSTİN MESAJI YAYINLADI

Azerbaycan Müslüman Birliği Hareketi Başkan Yardımcısı olan ve tutuklu bulunan din âlimi Hacı Talih Bakırzade, hapishaneden yazdığı mesajda şu ifadelerde bulundu: ‘Ukrayna'da insan hakları iddiasında bulunan aktivistler, Filistin meselesine sessiz kalarak Siyonist rejimin suç ve cinayetlerini Allah’ın evine yaymasına neden oldular. 

Görüntülenme: 1027 Tarih: 21 Nisan 2022 23:50
AZERBAYCANLI DİRENİŞÇİ ALİM HACI TALİH BAKIRZADE ZİNDANDAN FİLİSTİN MESAJI YAYINLADI

Azerbaycan’da İslam’ı ve aydın düşünceyi tebliğ ettiği için asılsız suçlamalarla uzun yıllardır hapishanede tutulan Hacı Talih mesajında şu ifadelerde bulundu: ‘Dünyanın, onlarca yıldır Siyonist İsrail rejiminin kanlı işgaline karşı sessizliği, Filistin'in felaketine ve Filistin'in yıkımına yol açtı.

Günümüz dünyasında İsrail müttefiklerinin sivillerin öldürülmesinden duyduğu üzüntünün aslında onların Ukrayna meselesine olan teveccühünden kaynaklandığı basit ve açık bir gerçektir.

Bugün Ukrayna'daki savaşa her türlü askeri, siyasi, sosyal vb. yardımı sağlayan dünya güçleri, Filistin konusundaki sessizlikleriyle İsrail'in Allah'ın evini işgal etmesine neden olmuşlardır.

Bugün tüm Filistinlilerin mazlumiyeti, tahammül ettikleri baskılar ve işkence altında şehit edilmeleri, dünya güçlerinin aşağılığının bir tezahürü ve kararlı Filistin halkının mücadeleci ruhunun bir göstergesidir.

Hiç şüphe yok ki Kudüs, azmi ve dirayetiyle tüm zulüm bulutlarını kıracaktır ve bu tarih çok uzak değildir.

Dünyadaki tek ırkçı rejim olan İsrail'in vahşetini kınıyor ve adalet mücadelelerinde cesur Filistin halkı için Allah’tan yardım diliyorum.’

rasthaber

Yorumlar