SİYONİSTLER BATI ŞERİA'DA TERÖR ESTİRDİ

İsrail işgal güçleri ve onların himaye ettiği yahudi yerleşimcilerin oluşturduğu terör çeteleri Batı Şeria'nın Ramallah ve Nablus şehirleri civarında Filistinlilere saldırıda bulunurken, Mescidi Aksa'da da bir çocuk işgal polisleri tarafından gözaltına alındı.  

Görüntülenme: 735 Tarih: 21 Nisan 2022 04:28
SİYONİSTLER BATI ŞERİA'DA TERÖR ESTİRDİ

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Ramallah şehrinin kuzeyindeki Sincil kasabasında üç Filistinli, yerleşimci teröristlerin saldırısında yaralandı. 

Kaynakların verdiği bilgilere göre kasabanın belediye başkanı Mu'tazz Tavafişe, belediyede çalışan bir işçi ve Ivad Şebbane isimli bir çiftçi yerleşimci teröristlerin saldırılarında yaralandı ve bedenlerinin değişik yerlerinde darp yüzünden şişmeler meydana geldi. Bu kişilerin, yerleşimcilerin kasabanın kuzeyindeki bir araziyi sürmeye kalkışmalarına engel olmak istemeleri üzerine saldırıya uğradıkları belirtildi. 

Yerleşimcilerin sürmek istediği arazinin sahibi olan Ivad Şebbane'nin yüzünde yaralar meydana geldiği ve tedavi için hastaneye kaldırıldığı belirtildi. 

Yine yerleşimci teröristlerden ve Nablus'un güneyindeki El-Lubben Eş-Şarkiyye kasabasının arazileri üzerine kurulu Maaliye Livona yerleşim merkezinde oturanlardan oluşan bir grubun da Sincil kasabasının arazilerine gezi düzenlediği ve orada tarım arazilerini tahrip ettikleri, ağaçları kestikleri belirtildi. 

İşgalci askerler tarafından korunan bir terörist grubu da Nablus'un güneyindeki Neba' Karyut mıntıkasına saldırdı. 

İşgal altındaki Kudüs'te ise Ducane Acun isimli bir çocuğun Mescidi Aksa'dan çıktığı sırada işgal güçleri tarafından rehin alındığı belirtildi. 

İşgal güçleri sabah saatlerinde de yahudi yerleşimcilerin baskınlarına imkan sağlamak için Mescidi Aksa'da itikafa giren ve ibadet eden Müslümanlara saldırıda bulunmuşlardı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar