1948 TOPRAKLARINDA ŞABAK'I ENDİŞELENDİREN GELİŞME

 

Görüntülenme: 921 Tarih: 21 Nisan 2022 23:55
1948 TOPRAKLARINDA ŞABAK'I ENDİŞELENDİREN GELİŞME

İsrail işgal rejiminin iç istihbarat teşkilatı olarak bilinen Şabak (Shin Bet), Kudüs'te ve Mescidi Aksa'da yaşanan çatışmaların, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş kısmındaki Arap bölgelerini de etkileyebileceği ve Kudüs'te yaşanan olayların buralardaki Arap toplulukları da harekete geçirebileceği uyarısında bulundu. 

Siyonistlere ait Ynet haber sitesinin bugün (21 Nisan Perşembe) yayınladığı habere göre Şabak'ın dün düzenlediği değerlendirme toplantısına İsrail polisini temsilen katılan kişi, son günlerde 57 "Arap vatandaş"ın gözaltına alındığını söyledi. Polis temsilcisi bu kişilerin Vadi Are, Nasıra ve Fureydis ahalilerinden olduğunu belirterek, "bazı karışıklıklar çıkarmaları ve caddeleri kapatma eylemlerinde bulunmaları sonucu" gözaltına alındıkları iddiasında bulundu. 

Ancak görgü tanıklarının verdiği bilgilerde bu kişilerin karışıklık çıkarma sebebiyle değil, işgal rejiminin Mescidi Aksa'ya yönelik saldırılarını protesto amacıyla düzenlenen gösterilere katılmaya gitmeleri esnasında caddelerin ortasında, üstelik çok çirkin ve aşağılayıcı muamelelerle gözaltına alındıkları dile getirildi. İşgal güçlerinin söz konusu protesto eylemlerine katılmak isteyenlerin çoğunun gösteri yerlerine ulaşmalarını çok sert bir muameleyle engelledikleri ifade edildi. 

Ancak işgal güçlerinin bu muameleleri bir yandan da işgal rejiminin istihbarat ve güvenlik mekanizmasında, direniş ve eylemlerin 1948'de işgal edilmiş bölgelere de taşınabileceği endişesine neden oldu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar