DÜN AKŞAMKİ ÇATIŞMALARDA ONLARCA KİŞİ YARALANDI

Dün (17 Nisan Pazar) gece Batı Şeria'da esirlere destek amacıyla düzenlenen gösterilere siyonist işgal güçlerinin müdahalede bulunması sebebiyle onlarca Filistinli yaralandı veya atılan gaz bombalarından etkilendi.  

Görüntülenme: 1104 Tarih: 18 Nisan 2022 12:08
DÜN AKŞAMKİ ÇATIŞMALARDA ONLARCA KİŞİ YARALANDI

El-Halil'de Filistin Esirler Günü münasebetiyle düzenlenen gösteriye işgal güçlerinin müdahalede bulunması sebebiyle bir kişi gerçek mermiyle yaralanırken, onlarca kişi de atılan zehirli gaz bombalarının yaydığı gazlardan etkilendi. İşgal güçlerinin El-Halil'in doğusunda aynı zamanda Halid bin Velid Camisi'ni bastıkları ve bir çocuğu şiddetli bir şekilde darp ettikleri haber verildi. 

Beytlahim şehrinde de, şehrin kuzey girişinde Filistin Esirler Günü münasebetiyle esirlere destek amacıyla düzenlenen gösteriye işgal güçlerinin müdahalede bulunması sonucu çatışmalar meydana geldi. Filistin Kızılayı Beytlahim'de bir gencin ayağından patlayıcıyla yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını, durumunun orta düzeyde olduğunu açıkladı. 

Eriha'nın kuzeyindeki Fasayil köyünün girişinde de işgal güçlerinin esirlere destek gösterisine müdahale etmesi sebebiyle çatışmalar çıktı. Burada herhangi bir yaralanma olayından söz edilmediği belirtildi. 

1974'ten bu yana 17 Nisan tarihi işgal zindanlarındaki esirlere destek ve dayanışma amacıyla Filistin Esirler Günü olarak ihya ediliyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar