MESCİD-İ AKSA'YA DESTEK ÜRDÜN/YERMÜK ÜNİVERSİTESİNDEN GELDİ

Siyonist işgal güçlerinin Mescidi Aksa'ya yönelik baskınlarına, burada toplanan cemaate yönelik saldırılarına, yüzlerce kişiyi yaralarken yüzlercesini de vahşi yöntemlerle gözaltına almalarına tepkiler devam ediyor.  

Görüntülenme: 1146 Tarih: 18 Nisan 2022 02:23
MESCİD-İ AKSA'YA DESTEK ÜRDÜN/YERMÜK ÜNİVERSİTESİNDEN GELDİ

Ürdün'deki Yermük Üniversitesi'nde dün (17 Nisan Pazar) işgal rejiminin Mescidi Aksa baskınlarına tepki amacıyla düzenlenen gösteriye öğrencilerden yüzlerce kişi katıldı. Burada konuşma yapan Öğrenci İşleri Sorumlusu Muhammed Ziyabat, farklı öğrenci teşkilatlarının ortaklaşa düzenlediği bu gösterinin amacının Filistin halkıyla dayanışma ve Mescidi Aksa davasına sahip çıkma olduğunu dile getirdi. 

Kuveyt'te de değişik siyasi oluşumlar, öğrenci teşkilatları ve sivil toplum kuruluşları işgal rejiminin Mescidi Aksa'ya yönelik baskınlarına ve buradaki cemaate vahşice saldırmalarına tepkilerini dile getiren açıklamalar yaptılar. 

35 sivil toplum kuruluşunun ortaklaşa yayınladığı bildiride işgal rejiminin bütün bu saldırılarının amacının Filistin varlığına darbe vurmak ve Kudüs'ün İslami kimliğini silmek olduğuna dikkat çekildi. Kuveyt'teki STK'lar İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye tüm İslam ülkelerini de işgal rejiminin bu tutumuna karşı harekete geçmeye çağırdı. 

Müslüman ve Hıristiyan Kutsal Mekanlarını Savunma Komitesi üyesi Manuel Musellem de, olaylarla ilgili yaptığı açıklamada Kudüs'ün ve Mescidi Aksa'nın her Filistinlinin kalbinde yer aldığını dile getirerek Arap toplumlarını da Kudüs'e olan sevgilerini ortaya koymak için harekete geçmeye çağırdı. 

İşgal güçlerinin saldırılarına tepki ve Mescidi Aksa'ya destek amacıyla bunların dışında da birçok tepki gösterisi ve açıklaması oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar