HAMAS VE İSLAMİ CİHAD: ATEŞKES MÜMKÜN DEĞİLDİR

HAMAS ve İslami Cihat Hareketi liderleri işgalci Siyonist Rejim ile hiçbir türlü ateşkesin olmadığını, bu rejimin cinayetlerinin şiddetlenmesi halinde direnişin Filistinlileri ve kutsallıkları savunmak için harekete geçeğini belirttiler. 

Görüntülenme: 1027 Tarih: 17 Nisan 2022 18:50
HAMAS VE İSLAMİ CİHAD: ATEŞKES MÜMKÜN DEĞİLDİR

Siyonistlerin  Mescid-i Aksa'da Filistinlilere karşı cinayetlerinin şiddetlenmesi, Arap ve diğe rülkelerin tepkileri ile karşılaşmıştır. Filistin direniş grupları ise  bu tür cinayetlerin  durumu körükleyebileceği ve tehlikeli bir duruma yol açacağı hususunda uyarılarda bulunmaktadırlar.  

Filistinli direniş grupları  ayrıca işgalci Siyonist Rejimi ile her türlü ateşkesi de yalanlamakta ve  sahadaki koşullara göre işgalcilere karşılık vereceklerini belirtmektedirler. 

Filistinli Direniş grupları liderleri El Ahit sitesine verdikleri demeçte  Direniş'in Filistinlilerin işgalci Siyonist Rejim saldırıları ve cinayetleri karşısındaki tek caydırıcı kaynağı olduğunu da vurgulamaktadırlar.  

Bu hususta İslami Cihat liderlerinin Davut Şahab, El Ahit'e verdiği röportajda "Biz düşman ile her türlü huzur ve ateşkesten söz etmiyoruz. Tam tersi sahadaki gerçeklere uygun olarak karşılık vermekten söz ediyoruz.” dedi. 

Davud Şhaab kimi aracıların gerilimleri önlemek için İslami Cihat Hareketi ile istişarelere başladıklarını söyleyerek Direniş gruplarının artık sahadaki gelişmelere bakacaklarını  görevlerinin Mescid-i Aksa'yı savunma ve Filistin halkını savunmak olduğunu vurguladı. 

Bu İslami Cihat Hareketi lideri sözlerinin devamında Mescid-i Aksa'nın kurtarılması için yeni İslam-Arap girişiminde bulunulmasını kınama bildirileri ve açıklamaları ile bir yolun katedilemeyeceğini, cinayetlerin devamının durumu şiddetlendirebileceği ve tehlikeli aşamaya kapı açacağını da söyledi.

Tesnim Haber Ajansı

Yorumlar