IRAK ULUSAL HİKMET HAREKETİNDEN SİYONİST SALDIRIYA TEPKİ

Irak Ulusal Hikmet Hareketi başkanı, işgal altındaki Kudüs'teki gelişmelere ve ibadet halinde Filistinlilere yönelik Siyonist saldırıya tepki gösterdi. 

Görüntülenme: 780 Tarih: 17 Nisan 2022 15:26
IRAK ULUSAL HİKMET HAREKETİNDEN SİYONİST SALDIRIYA TEPKİ

Irak Ulusal Hikmet Hareketi Başkanı Ammar Hekim, "İşgal altındaki Kudüs'teki tehlikeli gelişmeleri ve Siyonist rejimin son olarak Mescid-i Aksa'da ibadet edenleri bastırmak ve bu camiye küstahça saldırmasını yakından takip ediyoruz" dedi.

Hekim, Filistin halkına olan desteğindeki kararlı duruşunu yineledi ve uluslararası toplumu bu zorlayıcı önlemler karşısında mazlum Filistin halkını kurtarmak için ciddi bir tavır almaya çağırdı.

Irak Ulusal Hikmet Hareketi başkanı, krizin sonuçlarını görüşmek ve yayılmasını önlemek için Birleşmiş Milletler ve Güvenlik Konseyi'ni olağanüstü toplantıya çağırdı.

Öte yandan Irak Meclis Başkanı Muhammed Halbusi de, kişisel sayfasında şunları yazdı: "Siyonist rejimin Filistin halkına karşı işlediği suçlar, terör eylemleri ve kutsal mekanlara saldırılar, bu cani rejimin insanlık dışı doğasının teyidi ve insan hakları ve tüm yasaların açık ihlalidir."

Rasthaber

Yorumlar