İSLAMİ ŞURA MECLİSİ: SİYONİST REJİME KARŞI SADECE MÜCADELE DİLİYLE KONUŞULMALIDIR

İran İslami Şura Meclisi Filistin İntifadası Uluslararası Konferansı Sekreterliği, ''Gayrimeşru Siyonist rejime karşı sadece direniş ve mücadele dili konuşulmalıdır.'' dedi. 

Görüntülenme: 692 Tarih: 17 Nisan 2022 04:35
İSLAMİ ŞURA MECLİSİ: SİYONİST REJİME KARŞI SADECE MÜCADELE DİLİYLE KONUŞULMALIDIR

Filistin İntifadasını Destekleme Uluslararası Konferansı Daimi Sekreterliği, cani Siyonistlerin Mescid-i Aksa'da oruç tutanlara yönelik vahşi ve korkakça saldırılarını ve Müslümanların ilk kıblesine yapılan saygısızlığı kınayan bir bildiri yayınladı.

Bildiride, siyonistlerin terörist ve İslam karşıtı mizacının, bu gayri meşru, geçici ve işgalci rejimle ilişkileri normalleştirmek için bazı Arap ülkelerinin hain eylemleriyle değil, sadece direniş ve mücadele ile konuşulması gerektiğini bir kez daha kanıtladığı belirtildi.

Bildiride bazı Arap rejimlerinin terör rejimi ile ilişkileri normalleştirme çabalarının  Filistin halkını, özellikle gençleri hayal kırıklığına uğratmakla kalmadığı, aksine Filistin halkının topraklarını ve tüm Filistin topraklarının özgürlüğünü savunma konusundaki umut ve iradesinin daha da artmasına vesile olduğuna yer verildi. 

Filistin İntifadasını Destekleme Uluslararası Konferansı Daimi Sekreterliği, tüm dünya parlamentolarını, insan hakları örgütlerini, özgürlükçüleri ve Filistin hakları savunucularını ırkçı Siyonist rejimin saldırganlığını kınamaya ve Filistinlilerin işgale karşı kahramanca direnişini desteklemeye, Filistin halkının meşru haklarını kullanmalarına yardımcı olmaya çağırdı.

Parstoday

Yorumlar