AHMED MANASIRA'NIN BUGÜN DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Filistinlilere işkence yapılmasını yasallaştıran siyonist vahşetin en çok konuşulan mağdurlarından ve işkence yüzünden ciddi sağlık sorunlarına maruz kalan, 12 yaşında çocuk olduğu sırada esir edilen, şimdi ise 20 yaşına girmiş olan Filistinli esir Ahmed Manasıra'nın duruşması bugün Bi'ru's-Seba' Mahkemesi'nde gerçekleştirilecek. Manasıra'nın avukatları onun özgürlüğüne kavuşturulmasını talep ediyor.  

Görüntülenme: 922 Tarih: 13 Nisan 2022 14:55
AHMED MANASIRA'NIN BUGÜN DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Ahmed Manasıra'nın henüz 13 yaşında olduğu sırada işgalciler tarafından çok korkunç muamelelere maruz kalması ve sorulan sorulara "hatırlamıyorum" diye cevap vermesinin video görüntüleri internette yayınlanmış ve onun "hatırlamıyorum" ibaresiyle sosyal medyada hashtaglar oluşturularak geniş çaplı destek kampanyaları başlatılmıştı. 

İşgalci siyonistler Ahmed Manasıra'yı 12 yaşında olduğu sırada, 2015 yılında tutuklamış ve dokuz buçuk yıl hapis cezasına mahkum etmişlerdi. Cezaevine nakledilmesinden önce işgal güçleri onu hadiselerle ilgili sorgulamaları yürüten bir kurumun binasında iki yıl boyunca çok kötü şartlarda tutarak işkence etmişlerdi. 

Ardından 14 yaşına geldiği sırada Mecdu Hapishanesi'ne nakledilmişti. 

Manasıra, Bi'ru's-Seba'da Eyşel Hapishanesi'nde tek kişilik hücrede tutulmasından ve gördüğü işkencelerden dolayı muhtelif sağlık sorunları ve psikolojik sorunlar yaşamaya başladı. 

İşgal güçlerinin 2022 yılı içinde 168 Filistinli çocuğu tutukladığı belirtiliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar