FİLİSTİN'DE BUĞDAY STOKLARI TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA

Londra merkezli uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, Filistin buğday ve un stoklarının önümüzdeki üç hafta içinde tükenme tehlikesi konusunda uyarıda bulundu. 

Görüntülenme: 1109 Tarih: 13 Nisan 2022 13:38
FİLİSTİN'DE BUĞDAY STOKLARI TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA

El-Quds el-Arabi haber ajansına göre, Oxfam International (yoksulluğu, açlığı ve adaletsizliği ortadan kaldırmaya yönelik en büyük uluslararası yardım kuruluşlarından biri) Salı günü yaptığı açıklamada, Ukrayna savaşının gıda krizini şiddetlendirdiğini ve Filistinlilerin satın alma gücünü azalttığını bildirdi.  

Oxfam, Filistinlilerin ihtiyacının yüzde 95'inin buğday ve unla karşılandığını, bölgenin yılda 450 bin ton buğday ithal ettiğini vurguladı.

Oxfam, Filistin Yönetimi'nin buğday depolamak için gerekli altyapıya sahip olmadığını, bu amaçla Filistin özel sektörünün yanı sıra buğdayının yarısını da Ukrayna'dan ithal eden Siyonist rejimin silolarını kullandığını belirtti.

Habere göre,  Ukrayna savaşı sonrasında artan gıda fiyatları Filistinli ailelerin geçim kaynaklarına ciddi bir darbe vurdu ve çok sayıda  ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamasını zorlaştırdı.

Oxfam, Siyonist yerleşimcilerin uyguladığı şiddetin ve Filistin topraklarını ele geçirme girişiminin Filistin'deki gıda krizini de karmaşık hale getirdiğini vurguladı.

Parstoday

Yorumlar