BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİLERE DESTEK GÖSTERİSİ

Batı Şeria’nın Ramallah kentinde dün akşam (9 Nisan Cumartesi) Cenin Kampı ve direnişçilerine destek amacıyla düzenlenen gösteriye çok sayıda Filistinli katıldı. 

Görüntülenme: 735 Tarih: 10 Nisan 2022 20:28
BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİLERE DESTEK GÖSTERİSİ

Ramallah kent merkezindeki El-Menara Kavşağı’nda toplanan göstericiler silahlı Filistin direnişine ve Cenin Kampı’na destek sloganları attı.

Göstericiler, işgal güçlerinin Filistin halkını hedef alan cinayetlerine güçlü ve kararlı bir şekilde karşılık verilmesi çağrısında bulundu.

Ramallah’taki gösteriyi düzenleyenlerden Filistinli aktivist Tarık Hudayri, Batı Şeria’nın tek yürek halinde direniş seçeneği etrafında kenetlendiği ve Cenin’in işgal güçlerine karşı yalnız olmadığı mesajını vermek istediklerini söyledi.

Gösteriye katılımın direniş seçeneği için referandum niteliğinde olduğunu ifade eden Hudayri, Kudüs’ün Kılıcı Savaşı sonrasının öncesi gibi olamayacağını ve zamanın geriye döndürülemeyeceğini belirtti.

Hudayri, işgalcilerin Filistin halkına ve kutsal değerlerine diledikleri gibi davranamayacaklarını gösteren Cenin Kampı şehitlerini selamladı.

İşgal güçlerinin dün sabah Cenin Kampı’na düzenlediği baskın sırasında yaşanan çatışmalarda Ahmed Es-Sa’di “Ebu İslam” isimli Filistinli genç şehit oldu.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) da dün yayınladığı bildiride kahraman direnişçilerin Cenin Kampı’nda işgal ordusuna ve özel kuvvetlerine karşı gösterdikleri direnişe övgüde bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar