SİYONİST ANALİST ALON BEN DAVİD CENİN'DE YAŞANAN SON GELİŞMELERİ YORUMLADI

"Kanal 13"ün askeri yorumcusu Alon Ben-David, "Cenin'e giriş her zaman ölümlerle doludur, bu da olayların Gazze'ye kaymasına neden olabilir" diyor. 

Görüntülenme: 1210 Tarih: 09 Nisan 2022 16:28
SİYONİST ANALİST ALON BEN DAVİD CENİN'DE YAŞANAN SON GELİŞMELERİ YORUMLADI

Eski Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Shaul Mofaz İsrail'in Kanal 13'e verdiği demeçte, "İsrail ordusu Cenin'deki saldırıya geçmeli ve oradaki gerçeği değiştirmekten başka seçeneği yok."

Mofaz, "Cenin'de İsrail caydırıcılığının bulunmadığına ve oradaki Filistin Yönetimi'nin otoritesini genişletmeyi başaramadığına" dikkat çekti.

Aynı bağlamda, Kanal 13'ün askeri yorumcusu Alon Ben-David, "Cenin'e odaklanmak, onu izole etmek, saldırganların çıkışını engellemek ve sürekli bir tutuklama kampanyası yürütmektir" dedi.

Askeri yorumcu, "güvenlik kurumu, ekonomisi Wadi Ara ve Celile'deki .48 Araplarının Filistinlilerle çok yakından bağlantılı olan Cenin'e girişi engellemeye karar verdi. Ayrıca, tüm silah ticaretini engellemeye yönelik bir girişim var." İsrail işgalin Savunma Bakanı Benny Gantz, 48 Filistinlinin Cenin bölgesine girmesini engelledi.

Bugün Cumartesi günü, Filistin'deki İslami Cihat Hareketi medya ofisi başkanı Daoud Shehab , Al- Mayadin'e yaptığı açıklamada, "Cenin, farkındalık yaratmanın başarısızlığını ve derinleşmeyi doğrulamak için tekrar dışarı çıktı. dedi

Askeri ve siyasi ilişkiler yazarı Ahmed Abdel Rahman dün Cuma günü, "Gazze'deki direniş İsraillilere Cenin kampına yapılacak herhangi bir işgalin kırmızı çizgi olduğu mesajını gönderdi " dedi.

Filistinli gruplar: İşgal, prestijini geri kazanmayı başaramayacak

Bugün erken saatlerde, Filistin direniş grupları "İsrail işgalinin Cenin'deki halkımıza yönelik saldırganlığının Batı Şeria'daki işgalcilere karşı büyük bir ayaklanma oluşturması gerektiğini" doğruladılar.

tevhidhaber.com

Yorumlar