İŞGALCİ İSRAİL CENİN'E SALDIRDI - BİR İSLAMİ CİHAD RÜTBELİSİ ŞEHİD OLDU

Bugün (9 Nisan Cumartesi) sabah Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan Cenin mülteci kampına İsrail işgal güçleri tarafından yapılan baskında meydana gelen çatışmalarda bir Filistinli genç şehit edilirken 10 kişinin de yaralandığı haber verildi.  

Görüntülenme: 840 Tarih: 09 Nisan 2022 11:38
İŞGALCİ İSRAİL CENİN'E SALDIRDI - BİR İSLAMİ CİHAD RÜTBELİSİ ŞEHİD OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı, Filistinli gencin biri kafasına diğeri göğsüne olmak üzere iki merminin isabet etmesi üzerine tedavi için Cenin Hükümet Hastanesi'ne kaldırılmasından sonra hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Sağlık Bakanlığı işgalcilerin saldırılarında ayrıca 10 kişinin yaralandığını, bunlardan ikisinin karnından yaralandıklarını ve ameliyata alındıklarını bildirdi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde şehit edilen gencin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları'nın Cenin Tugayı komutanı Ahmed Es-Sa'di olduğu belirtildi. Sa'di'nin işgalci saldırganların Cenin mülteci kampına baskın düzenlemesi üzerine çıkan çatışma esnasında saldırıya maruz kaldığı ifade edildi. 

Kudüs Tugayları'nın Cenin Tugayı yaptığı açıklamada, mücahitlerinin işgalci saldırganları pusuya düşürdüğünü ve Es-Sa'di'nin şehit edilmesinden önce işgalcilerin askerlerinden de birçok kişinin yaralandığını dile getirdi. 

Mücahitler işgalcilere silahlarla ve patlayıcılarla karşılık verdiler. İşgalciler araçlarında maddi hasar meydana geldiğini açıkladı ancak, asker kayıpları veya yaralanmalar hakkında herhangi bir bilgi vermediler.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar