İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ İLE FİLİSTİNLİ GENÇLER ARASINDA ÇATIŞMA

Kudüs kent merkezindeki Babu’l-Amud bölgesinde dün akşam (2 Nisan Cumartesi) işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar yaşandı. 

Görüntülenme: 1065 Tarih: 03 Nisan 2022 14:03
İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ İLE FİLİSTİNLİ GENÇLER ARASINDA ÇATIŞMA

İşgal güçlerinin Ramazan ayının ilk gününde kapının her iki tarafına demir barikat yerleştirmesi üzerine bölgede gerginliğin yükseldiği kaydedildi.

İşgal güçleri dün akşam Kudüs’ün Babu’l-Amud bölgesinde Filistinli dört genci gözaltına aldı.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin gençleri gözaltına almadan önce darp ettiğini ve daha önce de aynı bölgede bir Filistinliyi gözaltına aldığını kaydetti.

Kaynaklar, binlerce Filistinli yatsı ve teravih namazlarının ardından Mescid-i Aksa’dan çıkarken işgal güçlerinin Babu’l-Amud bölgesinde yoğun bir şekilde bulunduğunu söyledi.

Eski Belde semtinde ve Babu’l-Amud bölgesinde gerginlik yaşandığını belirten kaynaklar, işgal güçlerinin Filistinli gençlerin toplanmasını engelleme bahanesiyle bölgeye demir barikatlar yerleştirdiğini bildirdi.

İşgal güçlerinin bölgede oturan gençleri dağıtmak amacıyla zaman zaman Babu’l-Amud’a baskın düzenlediği ifade edildi.

Bu arada, işgal güçleri Silvan’ın Aynu’l-Levze Mahallesi’ne baskın düzenleyerek, Filistinli gençlerin üzerine plastik mermilerle ateş açtı ve ses bombası attı.

Ramazan’ın ilk günü Kudüs’ten, Batı Şeria’dan ve 1948’de işgal edilen topraklardan yaklaşık 50 bin kişi yatsı ve teravih namazlarını Mescid-i Aksa’da kıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar