KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMİ

Bugün (19 Mart Cumartesi) sabah, işgal altındaki Kudüs şehrinde Es-Sevri kavşağının yakınında bir siyonist yerleşimcinin, bir Filistinli tarafından gerçekleştirilen bıçaklama eyleminde yaralandığı haber verildi.  

Görüntülenme: 949 Tarih: 19 Mart 2022 18:07
KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMİ

İsrail'in Kanal 12 isimli televizyonunun yayınladığı habere göre 35 yaşındaki bir yahudi yerleşimci Kudüs'teki bıçaklama eyleminde yaralandı. Haberde yaralanan kişinin durumunun hafif orta arası olduğu ve tedavi için Shaare Zedek Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi. 

Haberde eylemi gerçekleştiren gencin "tehlikeli" biri olduğu iddia edilirken, polisin bölgede başka bir eylemcinin bulunması ihtimalini göz önünde bulundurarak arama çalışmaları başlattığı ifade edildi. 

İşgal polisi tarafından yapılan açıklamada ise, Filistinli bir gencin Kudüs'teki El-Halil Caddesi'ne girdiği ve yerleşimcilerden birini bıçakladığı, bunun üzerine İsrail askerlerinin de saldırıyı gerçekleştiren kişiyi, üzerine ateş ederek etkisiz hale getirdikleri ifadelerine yer verildi. 

Olayla ilgili olarak İslami Direniş Hareketi (Hamas) tarafından yapılan açıklamada işgal altındaki Kudüs'te gerçekleştirilen bu kahramanca eylemin, işgal altındaki tüm şehirlerde direniş faaliyetinin yükselişte olduğunu gösterdiğine dikkat çekildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar