HAMAS SÖZCÜSÜ MUHAMMED HAMADE KUDÜS EYLEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

 

Görüntülenme: 909 Tarih: 19 Mart 2022 20:55
HAMAS SÖZCÜSÜ MUHAMMED HAMADE KUDÜS EYLEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Kudüs'teki temsilcisi Muhammed Hamade, bugün (19 Mart Cumartesi) Kudüs'te gerçekleştirilen bıçaklama eyleminin Filistin halkının direniş seçeneğine ve işgalciyi elini çekmeye zorlamak, kendi haklarını da geri almak için işgalcinin eline vurmaya devam etme seçeneğine bağlı kaldığının bir delili olduğunu ifade etti. 

Hamade Kudüs'teki öfkeli gençlerin sonucunun ne olacağına bakmaksızın ve büyük fedakarlıkları göze alarak gerçekleştirdikleri bu tür eylemlerin işgalciyi elini çekmeye zorlayacak ortamın oluşmasına imkan sağlayabileceğini belirtti. 

Hamade, işgal rejiminin Kudüs'ün öfkeli gençlerinin bu mevcut hallerini yok edebilmek için çok çeşitli yollara başvurduğunu, ancak birçok intifadayı alevlendiren yakıtın bugün hâlâ mevcut olduğunu belirtti. 

Kudüs'ün Tur kasabasının ahalisinden olan bir genç bugün sabah Es-Sevri kavşağının yakınında bir yahudi yerleşimciye yönelik olarak bıçaklama eylemi gerçekleştirmiş ve eylemde yerleşimcinin yaralandığı duyurulmuştu. 

Görgü tanıkları işgal güçlerinin eylemciye mermiyle ateş ettiklerini ve ağır bir şekilde yaralanmasına sebep olduklarını ifade ettiler. 

Eylemden sonra olay yerine çok sayıda asker ve ambulans sevk edildiği belirtildi. 

Bu eylemin Kudüs'te bu ay içinde gerçekleştirilen beşinci bıçaklama eylemi olduğu bilgisi verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar