BATI ŞERİA'DA MOLOTOF KOKTEYLLİ İNTİFADA

Filistinli kadın aktivist Fadiye El-Bergusi, işgal güçlerinin Batı Şeria’da Filistinlilerin molotof kokteyliyle gerçekleştirdikleri eylemlere engel olmak için molotof kokteyli atmanın cezasını artırmasına rağmen amacına ulaşamadığını söyledi. 

Görüntülenme: 1079 Tarih: 13 Mart 2022 10:11
BATI ŞERİA'DA MOLOTOF KOKTEYLLİ İNTİFADA

Batı Şeria’da ve Kudüs’te son günlerde artış gösteren taşlama ve molotof kokteyli atma eylemleri dolayısıyla Yahudi yerleşimciler için yolların ve durakların kâbusa dönüştüğü ifade edildi.
 

Filistinli gençlerin silaha ulaşmalarının güçlüğü sebebiyle molotof kokteyline başvurduğuna dikkat çeken El-Bergusi, silahın pahalı olduğunu ve işgal güçlerinin Filistinlilerin silah elde etme çabalarını dikkatle takip ettiğini, molotof kokteylinin taş ve silah arası bir araç olduğunu belirtti.
 

Filistin halkının taştan, sapandan ve molotof kokteylinden silahlı eylemlere kadar birçok direniş üslubu geliştirdiğini dile getiren El-Bergusi, direnişçinin koşullarının ve tecrübesinin kullanılacak direniş aletini belirlediğini kaydetti.
 

Yapımı kolay ve masrafsız olduğu için molofot kokteylinin işgalcilere karşı Birinci Filistin İntifadası sırasında yoğun bir şekilde kullanıldığını hatırlatan El-Bergusi, molotof kokteyliyle yapılan eylemlerin işgalcilere ve araçlarına büyük zarar verdiğini söyledi.
 

İşgal ordusuna yakınlığıyla bilinen 0404 haber sitesi, son aylarda Yahudi yerleşimcileri ve araçlarını hedef alan molotof kokteyli atma eylemlerinde artış görüldüğünü yazdı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar