BATI ŞERİA'DA GÖZALTI FURYASI

İşgal güçleri bu sabah (13 Mart Pazar) erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek 5 kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 929 Tarih: 13 Mart 2022 21:55
BATI ŞERİA'DA GÖZALTI FURYASI

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Tamir Macid El-Hatib ve Halid Yasin isimli gençleri Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Cenin kentindeki evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını bildirdi.
 

Kaynaklar, işgal güçlerinin Cenin’in güneyindeki Burkin beldesinde de Muhammed Kasravi isimli genci gözaltına aldığını ifade etti.
 

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde ayrıca Batı Şeria’nın kuzeyindeki Kalkiliya kentine bağlı Hable beldesi sakinlerinden Mücahid Isam Nevfel ve Enes Selman’ı gözaltına aldı.
 

İşgal güçleri her gün Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenliyor, evlerde arama yapıyor ve baskın sırasında terör estirerek eşyalara zarar veriyor.

Öte yandan, işgal güçlerinin bu sabah Gazze Şeridi sınırında Filistinli bir genci sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle gözaltına aldığı öğrenildi.
 

Yerel kaynaklar, Han Yunus’un doğusundaki sınır hattında görevli işgal askerlerinin 20 yaşlarındaki bir genci gözaltına alarak götürdüklerini söyledi.
 

İşgal güçleri, sınır hattı boyunca tampon bölge ilan ettiği 300 metre derinliğindeki alana Gazze Şeridi sakinlerinin girmelerine izin vermiyor ve girenleri gözaltına alıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar