FİLİSTİN MÜFTÜSÜNDEN MESCİDİ AKSA ÇAĞRISI

Kudüs ve Filistin Genel Müftüsü, Mescid-i Aksa İmam ve Hatibi Şeyh Muhammed Hüseyin, Yahudi yerleşimcilerin 16-17 Mart’taki Yahudi bayramı münasebetiyle Mescid-i Aksa’ya kalabalık gruplar halinde baskın düzenleme çağrıları karşısında Filistinlilerden Mescid-i Aksa’ya gelerek baskınlara karşı koymalarını istedi. 

Görüntülenme: 1095 Tarih: 13 Mart 2022 02:42
FİLİSTİN MÜFTÜSÜNDEN MESCİDİ AKSA ÇAĞRISI

Hüseyin, bugün (13 Mart Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Yahudi yerleşimcilerin bayram kutlamasında kullandıkları aletleri ve giysileri Mescid-i Aksa’ya sokmaya çalışacakları, Mescid-i Aksa’nın kapılarında müzik çalıp dans edecekleri ve kutlama yapacakları uyarısında bulundu.
 

İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcileri korumasını kınayan Hüseyin, Mescid-i Aksa’nın saygınlığının çiğnenmesinin çirkin bir suç olduğunu, ibadethanelere dokunulmasını yasaklayan semavi dinlerin öğretilerinin aksine işgalcilerin Mescid-i Aksa’da emrivaki oluşturmak istediklerini söyledi.
 

Uluslararası hukukun da ibadet özgürlüğünü garanti altına aldığına dikkat çeken Hüseyin, işgal rejiminin uluslararası hukuku ve anlaşmaları çiğneyerek Filistin’deki Arap ve Müslüman varlığını tehdit ettiğini bildirdi.
 

Hüseyin, işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine son vermek üzere harekete geçmeleri için uluslararası kurum ve kuruluşlara çağrıda bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar