İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'Ü YAHUDİLEŞTİRME FAALİYETLERİNE HIZ VERDİ

 

Görüntülenme: 1088 Tarih: 12 Mart 2022 17:28
İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'Ü YAHUDİLEŞTİRME FAALİYETLERİNE HIZ VERDİ

Toprağı Savunma ve Yerleşime Karşı Direniş Ulusal Ofisi tarafından yapılan açıklamada İsrail'in, işgal altındaki Kudüs'te ve çevresinde yeni yerleşim ve yan yollar projelerini onaylamak suretiyle sinsice bir yahudileştirme faaliyeti yürüttüğüne dikkat çekti. 

Ofis, bugün (12 Mart Cumartesi) yayınlanan haftalık raporunda, işgal belediyesinin geçtiğimiz hafta Planlama ve İnşa Komitesi vasıtasıyla, işgal altındaki Kudüs'ün doğusunda yer alan El-İseviyye kasabasının arazileri üzerine "İş Kompleksi" olarak isimlendirilen bir site inşa edilmesi projesinin onaylanmasını teklif ettiğini vurguladı. 

Onaylanan projeye göre, El-İseviyye arazileri üzerinde 90 bin m2'lik alana ticari kurumların, çalışma ofislerinin, hafif sanayi kurumlarının ve el sanatları birimlerinin yer alacağı bir iş sitesi inşa edilecek. 

Raporda ayrıca işgal belediyesinin ve Altyapı Bakanlığı'nın Kudüs'ün güneyindeki yerleşim alanlarının genişletilmesi ve buraların işgal altındaki Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Kfar Etzion yerleşim blokuyla bağlantısının sağlanmasıyla ilgili çok büyük projeyi gün yüzüne çıkardığı dile getirildi. Bu proje çerçevesinde söz konusu yerleşim alanlarının iki yıldan beri yapımı süren su ve kanalizasyon şebekesi, yol ve tünel ağıyla da entegre edileceğine vurgu yapıldı. 

İlk okumada kabul edilen ve bazı yerleşim mahallelerinin de dahil edildiği projeyle Kudüs Belediyesi sınırlarındaki alana önümüzdeki beş yıl içinde 4639 yerleşim birimi eklenmesi hedefleniyor.

İşgal belediyesi Kudüs'ü doğu ve güney girişinden kuşatmaya alan bu yerleşim planlarının altyapı çalışmalarında önemli ilerlemeler olduğunu vurguladı. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar