DR ADNAN EBU AMİR YAZDI: SİYONİST REJİM UKRAYNA SAVAŞINI YAHUDİLERİN FİLİSTİN'E GÖÇÜ İÇİN KULLANIYOR

 

Görüntülenme: 1077 Tarih: 12 Mart 2022 16:31
DR ADNAN EBU AMİR YAZDI: SİYONİST REJİM UKRAYNA SAVAŞINI YAHUDİLERİN FİLİSTİN'E GÖÇÜ İÇİN KULLANIYOR

Siyonist işgal rejiminin Rusya-Ukrayna savaşından hoşnut olmadığı doğrudur. Çünkü iki tarafla da çıkar ilişkileri var. O nedenle Moskova ile Kiev arasında diplomatik mekik dokuyor; işlerin dönülmez bir noktaya gelmeden önce bu savaşa son vermenin gerekliliğini vurguluyor.

Aynı zamanda işgalci İsrail rejimi ‘krizden kâr etme’, ‘savaşı fırsata çevirme’yi esas alır. Nitekim İsrail’de Yahudilerin göçüyle ilgilenen çevreler Ukraynalı Yahudilere işgal altındaki Filistin topraklarının kapılarını açmak için seferber olduklarını müşahede ediyoruz. 

Rusya-Ukrayna savaşı, işgalci İsrail’in Yahudilerin işgal altındaki Filistin topraklarına gelmelerini sağlamak ve buradaki sayılarını artırmak için fırsata çevirmek istediği bölgesel veya uluslar arası ilk kriz değildir. Bu, Siyonist projenin hayata geçirilmesi için dünyanın dört bir yanından Yahudilerin işgal altındaki Filistin topraklarına nasıl getirildiğini bir kez daha hatırlatıyor bize.

Yahudi Ajansı'yla Siyonist Göç Bakanlığı'nın Ukrayna savaşını lehlerine çevirmek için seferber olmalarıyla meydana gelebilecek göç işgal altındaki demografik yapıyı temelden etkileyebilir. İsrail’in yahudi nüfusun azalmasından dolayı abartılı denilecek düzeyde korkusu var. İsrail, demografik yapının Yahudilerin lehine gelişmesi ve sonuçlanması için hayata geçirdiği bütün politikalara rağmen önümüzdeki yıllarda Yahudi çoğunluğunun Filistin halkının lehine olacak şekilde gerileyeceğini düşünüyor. 

İşgal rejimindeki bu girişimler ve gelişmeler bizi Siyonist hareketin bölgesel ve uluslararası gelişmeleri çıkarı için kullandığı dönemlere götürüyor. Örnek olarak Avrupa’nın yaşadığı ve Almanya’da Nazi hareketinin doğduğu dönemi zikredebiliriz. O dönemde Yahudilerin zulme uğradığı iddia ediliyordu. Halbuki Alfred Lilienthal gibi bazı Yahudi yazarlar o dönemde bazı Yahudilerin Nazilerle görüştüklerini, devletlerini kurmak için onları bu tür politikalara teşvik ettiklerini ifade ediyorlar. Bu konuda yazılanların bir kısmına şerh koymakla birlikte, genel manada bilgiler konu hakkında delil kabul edilebilir. 

Diğer taraftan yirminci yüzyılın ortalarında meydana gelen ve İkinci Dünya Savaşı'na zemin hazırlayan ekonomik kriz, büyük oranda Yahudilerin Filistin topraklarına göç etmelerine sebep oldu. Bunların %90’ı alanında uzman, usta ve meslek sahibi insanlardı. Bu, Siyonistlerin Filistin toprakları enkazı üzerinde devletlerinin temelini atmalarına hazırlık yapmalarına neden oldu. İşgalci İsrail bugün de uzman ve mesleki yeterlilikleriyle bilinen Ukrayna Yahudilerinden yararlanmak istiyor. 

Yukarıda anlattıklarımızdan açıkça ortaya çıkıyor ki, Ukrayna Yahudileri dahil Yahudilerin göç dalgaları işgal altındaki Filistin topraklarında demografik yapıyı Yahudilerin lehine zorla çevirmeye katkı sağlayacaktır. Daha önce bu göç işgal altındaki Filistin topraklarının siyasi ve coğrafi olarak değişmesine neden olmuş, 1948 yılında işgal devletinin kurulmasıyla sonuçlanmış, ardından 1967 yılında geri kalan toprakları da ele geçirmesine sebep olmuştu.

Dr. Adnan Ebu Amir 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar