FİLİSTİNLİ ESİR ABDULLAH EL BERGUSİ YENİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTI

 

Görüntülenme: 909 Tarih: 12 Mart 2022 20:27
FİLİSTİNLİ ESİR ABDULLAH EL BERGUSİ YENİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTI

Üniversite öğrencileri arasındaki İslami kesimin faaliyetlerini organize eden İslami Kitle isimli öğrenci teşkilatı, esir Abdullah El-Berğusi'yi Kudüs Üniversitesi'nin Bölgesel Çalışmalar biriminde master eğitimini tamamlaması münasebetiyle tebrik etti. 

İslami Kitle, özgürlüğünden yoksun bırakıldığı hapishane karanlığında böyle bir başarıya imza atmasından dolayı kendisine onur ve iftihar dolu bir telgraf gönderdiğini dile getirdi. 

50 yaşındaki Abdullah El-Berğusi Filistinli esirler arasında en fazla hapis cezasına mahkum edilmiş kişi olarak biliniyor. İşgal rejimi onu 67 kez müebbet hapse mahkum etti ve 5 Mart tarihinde işgal zindanlarında 20 yılını doldurdu. 

İşgal rejiminin onu 10 yıldan fazla süre hücre hapsine mahkum etmesine rağmen o, hücreyi bir fırsata çevirerek burada tutulduğu dönemde kıymetli kitaplar yazdı. Bunların arasında muhtelif edebi eserler, romanlar ve anılar var. Sonra bu kitapları dışarı göndererek gençlerin istifadesine sunmayı başardı. Bunlardan Yoldaki Mühendis isimli kitabında da kendi anılarını yazdı. 

El-Bergusi'nin Yoldaki Mühendis isimli kitabı başta olmak üzere muhtelif eserleri Türkçeye de tercüme edildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar