CENİN'DE SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

Filistinli direnişçiler dün (11 Mart Cuma) akşam saatlerinde Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin'in güneyindeki Kefr Ra'i köyü yakınında yahudi yerleşimci teröristlerden bir gruba yoğun bir şekilde silahlı saldırı gerçekleştirdi.  

Görüntülenme: 796 Tarih: 12 Mart 2022 03:50
CENİN'DE SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Filistinli direnişçiler, yerleşimci teröristlerin Kefr Ra'i köyündeki Ebu'ş-Şevarib Tepesi'ne baskın düzenledikleri sırada onlara yoğun bir şekilde ateş etti, sonra da herhangi bir sorun yaşamadan oradan uzaklaştılar. 

İşgal güçlerinin bu olay üzerine bölgeye asker sevkıyatı yaptığı ve Filistinlilerin hareketlerini zorlaştırdıkları belirtildi. 

Yerleşimci teröristler geçen yıl. 100 dönüm civarı bir alandan oluşan Ebu'ş-Şevarib Tepesi'ne el koymuş, tepe noktasına çıkıp oradan kendi yerleşim merkezlerine yol açmış ve tepedeki otları yakmışlardı. 

Yerleşimciler Batı Şeria bölgesinde sık sık Filistinlilere yönelik saldırılarda bulunuyor, onların tarım ürünlerine zarar veriyor, ağaçlarını yakıyor, hayvanlarını çalıyor veya katlediyor, insanlarını darp ediyor ya da tehdit ediyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar