BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Dün Batı Şeria'da haftalık olarak düzenlenen gösterilere ve yürüyüşlere işgal güçlerinin müdahalede bulunması sonucu çatışmalar meydana geldi ve yaralananlar oldu.  

Görüntülenme: 746 Tarih: 12 Mart 2022 19:47
BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Nablus'un güneyindeki Sabih Dağı civarında, yahudi yerleşimine karşı haftalık olarak düzenlenen kitlesel direniş eyleminin başlamasından sonra işgal güçleriyle çatışmalar meydana geldi. 

Yerel kaynakların verdiği haberlere göre işgal askerleri göstericilere yoğun bir şekilde plastik mermilerle ve gaz bombalarıyla saldırdılar. 

Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil şehrinin ortasındaki Babu'z-Zaviye semtinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında meydana gelen çatışmalarda bir gazeteci plastik mermiyle yaralanırken onlarca kişi de atılan gaz bombalarından etkilendi. 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre işgal güçleri burada Filistinlilere yoğun bir şekilde plastik mermilerle ve göz yaşartıcı gaz bombalarıyla saldırıda bulundular ve Me'mun Vezuz isimli gazeteci biri omuzuna diğeri karnına isabet eden iki plastik mermiyle yaralandı. 

İşgal güçlerinin bugün Nablus'un güneydoğusundaki Karyut kasabasına kalabalık bir birlikle baskın düzenledikleri haber verildi. 

Karyut'ta işgal güçleri tarafından himaye edilen yahudi teröristlerin arabaların lastiklerini patlattıkları ve duvarlara ırkçı sloganlar yazdıkları belirtildi. Yerleşimciler geçtiğimiz salı günü Karyut'ta işgalci askerlerin himayesi altında, Filistinlilerin arazilerinin üzerine karavanlar kurmuşlardı. 

Kefer Kaddum'daki haftalık gösteriye işgal güçlerinin saldırısı sebebiyle de onlarca kişinin gaz bombalarından zarar gördüğü belirtildi. 

Kudüs'teki Şeyh Cerrah Mahallesi'nde de yağmura ve işgal güçlerinin engellemelerine rağmen Cuma namazından sonra yahudileştirme faaliyetlerini protesto amacıyla, Ömer ibnu Hattab Camisi'nin önünden başlayan bir yürüyüş düzenlendiği haber verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar