SİYONİST GÜÇLERDEN ES SİLE EL HARİSİYYE KASABASINA BASKIN

 

Görüntülenme: 893 Tarih: 08 Mart 2022 15:16
SİYONİST GÜÇLERDEN ES SİLE EL HARİSİYYE KASABASINA BASKIN

İsrail işgal güçlerinin dün (7 Mart Pazartesi) akşam saatlerinde Batı Şeria'daki Cenin şehrinin batısında yer alan Es-Sile El-Harisiyye kasabasına baskın düzenledikleri haber verildi. Bölge ahalisinin işgal güçlerinin bu baskınlarındaki amaçlarının, Gays Ceradat'ın evini yıkmak için plan kurmak olduğundan endişe ettiği belirtildi. 

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre işgal güçlerine ait askeri araçlar söz konusu kasabanın yakınındaki Dutan askeri üssünden hareket ederek, bir yahudi yerleşimcinin öldürüldüğü eylemin sorumlusu olarak gösterilen Ceradat'ın evinin civarına ulaştı. 

Görgü tanıkları, direnişçilerin işgalcilere silahla ateş ederek ve taş atarak karşı durduklarını, ilerlemelerini engellemek için de ara yolları kapattıklarını belirttiler. 

Siyonist işgal yönetimi 20 Aralık 2021 tarihinde, aralarından beş kişinin, bir yahudi yerleşimcinin öldürüldüğü eyleme karıştığı iddiasıyla Es-Sile El-Harisiyye'deki dört Filistinli aileye evlerinin yıkılacağı uyarısında bulunmuştu. Bunlar kardeş olan Ömer ve Gays Ahmed Ceradat, Muhammed Yusuf Ceradat, İbrahim Tahayine ve Mahmud Ceradat isimli kişilerin aileleri. Bunlardan Mahmud Ceradat'ın ailesinin evi yıkıldı. Diğerlerinin evlerine yönelik tehdit ise devam ediyor ve işgal ordusu onların evlerinin yıkılması kararını da onayladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar